Do semifinále v Tchien-ťinu díky obratu i kanáru

Karolína je po vítězství nad Katie Boulterovou z Velké Británie už v semifinále turnaje v Tchien-ťinu. Na postup se ale nadřela a musela otáčet nepříznivý vývoj skóre. Také své soupeřce ale nadělila „kanára“.

Oproti souboji s Polonou Hercogovou byl souboj se 101. hráčkou žebříčku WTA velkou bitvou. Karolína v první sadě prováhala koncovku a i když servírovala na vítězství, po dvou ztracených servisech nakonec set prohrála 5:7.

Druhé dějství naopak bylo jednoznačné, a to i přesto, že úspěšnost Karolínina prvního servisu klesla pod 60 procent. Dařilo se ale skvěle na returnu a Boulterová nedokázala uhrát ani bod.

Rozhodující sada pak pro Karolínu začala špatně a britská soupeřka proměnila první nabídnutý brejkbol. Jenže pak Karolína přepnula na vyšší stupeň a přesným a soustředěným výkonem otočila z 0:2 na 6:3.

V semifinále čeká Karolínu souboj s Timeou Bacsinszkou ze Švýcarska, s níž má bilanci 3:2 na zápasy a poslední tři duely vyhrála.

Dobrá zpráva pak také přišla z turnaje v Linci, kde už ve druhém kole vypadla Kiki Bertensová, jenž s Karolínou na dálku bojuje o postup na Turnaj mistryň v Singapuru.

Tianjin Open, čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (1-ČR) – Katie Boulter (GB) 5:7, 6:0, 6:3
Esa: 
4:3. Dvojchyby: 3:4. Brejkboly: 9/17 – 5/13. Vyhrané míče: 99:84. Čas zápasu: 125 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři