Ztracený tie-break předznamenal prohru ve finále. Boj o Singapur pokračuje

Boj o letošní třetí a dvanáctý kariérní titul skončil pro Karolínu neúspěšně. Na turnaji Tianjin Open podlehla Carolině Garciaové z Francie 6:7 a 3:6.

Souboj první a druhé nasazené hráčky byl dlouho vyrovnaný a doménou obou tenistek byl v prvním setu servis. Karolína dokázala dokonce v pátém gamu odvrátit tři brejkboly soupeřky a ze stavu 0:40 pak podání udržela. Set dospěl do tiebreaku, kde si Karolína vypracovala vedení 5:1 i setbol při stavu 6:5, jenže vzápětí svůj servis dvakrát prohrála a Garciaová po dramatické koncovce zkrácenou hru získala poměrem 9:7.

Francouzku obrat posadil do sedla. Ve druhém dějství dál dokázala držet svůj servis a za stavu 0:2 možná v klíčové hře zápasu utekla Karolíně ze tří brejkbolů. Poté navýšila na 0:4 a tím si vytvořila rozhodující náskok. Karolína sice ještě zabojovala, snížila na 3:5, nakonec ale Garciaová v následné hře dopodávala k vítězství.

Prohra ve finále mrzí i proto, že vítězstvím si Karolína mohla zajistit jistotu účasti na Turnaji mistryň v Singapuru. Boj o jednu z posledních místenek bude pokračovat na následném turnaji v Moskvě.

Tianjin Open, finále:

Karolína Plíšková (1-ČR) – Caroline Garcia (2-Fr.) 6:7(7), 3:6
Esa: 
8:6. Dvojchyby: 2:3. Brejkboly: 1/6 – 2/6. Vyhrané míče: 70:77. Čas zápasu: 104 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři