Karolína si potřetí v řadě zahraje Turnaj mistryň!

Postup na Turnaj mistryň je skutečností! Karolíně se sice v Moskvě nevydařil středeční zápas s Věrou Zvonarevovou, nakonec ale po zaváhání hlavní rivalky Kiki Bertensové může chystat přesun do Singapuru.

Účast na Turnaji mistryň zaručoval Karolíně postup do semifinále Kremlin Cupu, jenže duel s bývalou světovou dvojkou jí nevyšel a musela čekat na zaváhání soupeřky. Ani Bertensová však velký tlak a náročný program posledních dnů nezvládla a po její prohře s Běloruskou Sasnovičovou spadla jistota cesty do Singapuru právě Karolíně.

„Jsem moc šťastná, že jsem potřetí v řadě v Singapuru. Na začátku každé sezony je to mým cílem. I když se tato sezona nevyvíjela podle mých představ, tak jí díky účasti na Turnaji mistryň musím hodnotit pozitivně. Je to špičkový podnik pro 8 vyvolených za odměnu a podle toho se tam k hráčkám chovají. Jedu si to užít a zároveň se porvat o co nejlepší výsledek,“ sdělila Karolína po definitivním potvrzení osmé postupové příčky.

„Na starty v Singapuru z roku 2016 a 2017 mám krásné vzpomínky, už se nemůžu dočkat, až znovu uzavřu sezonu zápasy s dalšími elitními hráčkami roku 2018,“ dodala Karolína. V loňském roce se Karolína po skalpech Venus Williamsové a Garbiňe Muguruzové probojovala do semifinále, kde jí vyřadila Jelena Ostapenková. V roce 2016 skončila její pouť v základní skupině.

Postup na Turnaj mistryň třetí rok po sobě je unikátní úspěch. Z osmičlenné sestavy letošních finalistek má tři starty v řadě vedle Karolíny jen Simone Halepová.

 

Pořadí kvalifikovaných hráček WTA Finals 2018:

  1. Simona Halepová (Rum.) 6921
  2. Angelique Kerberová (Něm.) 5375
  3. Caroline Wozniacká (Dán.) 5086
  4. Naomi Ósakaová (Jap.) 4740
  5. Petra Kvitová (ČR) 4255
  6. Sloane Stephensová (USA) 3943
  7. Elina Svitolinová (UKR) 3850
  8. Karolína Plíšková (ČR) 3840

    náhradnice:
  9. Kiki Bertensová (Niz.) 3710
  10. Aryna Sabalenková (Běl.) 3145
  11. Anastasija Sevastovová (Lot.) 3100

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři