Těžká prohra se Zvonarevovou, postup na Turnaj mistryň je ohrožen

Boj o Turnaj mistryň se pro Karolínu zkomplikoval. Po svém vystoupení na turnaji v Moskvě nemá postup do Singapuru ve svých rukou. Duel s velezkušenou Verou Zvonarevovou se jí nevydařil, prohrála 1:6 a 2:6.

Karolína byla na turnaji Kremlin Cup předsazená do druhého kola, narazila ale na rozehranou soupeřku, která si užívala podpory publika a předváděla opravdu výjimečný a agresivní tenis. Vera Zvonarevová se sice v prvním gamu trápila, odvracela tři brejkboly, ale když malou krizi ustála, odstartovala razantně za triumfem. Domácí tenistka si vypracovala vedení 4:0, v prvním setu vyhrála všechny Karolíniny servisy a set ovládla poměrem 6:1.

Karolína sice ve druhém setu zpřesnila podání, ale rozjetá Zvonarevová i přes dvoje ošetřování dál dokázala držet taktovku zápasu. Ruská tenistka byla na kurtu aktivní a její největší zbraní byly nabíhané voleje, při kterých zrychlovala hru a sbírala klíčové míče. I proto prolomila další dvě podání Karolíny. V posledním gamu sice Karolína bojovala, odvrátila tři mečboly, ale nakonec po hodině a 13 minutách prohrála.

„Bohužel se mi ten zápas nepovedl a Vera hrála doma opravdu dobře. Postup do Singapuru teď nemám ve svých rukou,“ mrzelo Karolínu.

Výsledek zápasu znamená definitivní jistotu postupu na Turnaj mistryň pro Ukrajinku Elinu Svitolinovou. Poslední osmé místo na závěrečném turnaji sezony je zatím volné a vedle Karolíny o něj usiluje i Kiki Bertensová z Nizozemska, kterou čeká v Moskvě ve druhém kole duel s Aljaksandrou Sasnovičovou z Běloruska.

Kremlin Cup, 2. kolo:

Karolína Plíšková (2-ČR) – Vera Zvonarevová (Rus.) 1:6, 2:6
Esa: 
5:3. Dvojchyby: 1:2. Brejkboly: 1/6 – 5/7. Vyhrané míče: 43:67. Čas zápasu: 73 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři