Výhra a eso nakonec! Karolína porazila v Singapuru Wozniackou

Karolína vstoupila do Turnaje mistryň výborně. Ve svém úvodním utkání v Bílé skupině porazila loňskou vítězku Caroline Wozniackou z Dánska 6:2 a 6:4.

Karolína odehrála svůj první zápas v Singapuru s velkým sebevědomím a její velkou zbraní byl tentokrát return. Při podání Wozniacké hrála razantně a velmi přesně, což dánskou tenistku dostávalo pod tlak. „Cítila jsem se na kurtu docela dobře, takže má hra nebyla jenom o servisu. Myslím, že to byla z mé strany docela solidní hra. A také myslím, že Caroline byla trochu nervózní, protože je vždy těžké obhajovat titul,“ řekla Karolína po utkání.

První set rozhodla pasáž mezi třetím a pátým gamem, kdy Karolína prolomila dvě podání své soupeřky a vypracovala si vedení 4:1. Důležitá byla i následná hra, ve které měla Wozniacká dva brejkboly, ale Karolína odpověděla čtyřmi míči v řadě a následně při svém servisu sadu získala poměrem 6:2.

Dobře začal i druhý set, ve kterém Karolína pokračovala v přesvědčivém výkonu a hned v první hře šla do brejku. Wozniacká se ale postupem času dostala do hry, víru jí vrátil odvrácený brejkbol za stavu 1:3 a dlouho držela krok.

„S Caroline jsou to vždycky těžké zápasy. Pamatuji si, že když jsme hrály naposledy, první set trval víc než hodinu a měla jsem i setbol,“ vyprávěla Karolína. „I proto jsem věřila, že mám šanci. Loni jsme spolu hráli opravdu dobrý zápas a dnes jsem se snažila hrát to nejlepší,“ sdělila.

V dramatické koncovce si Karolína vypracovala dva mečboly při stavu 5:3 a servisu Wozniacké, Dánka ale konec stihla odvrátit a v následné hře měla naopak dva brejkboly pro sebe. Pak už ale Karolína vyhrála opět čtyři míče v řadě a zápas ukončila stylově esem. „Dneska jsem se svým výkonem opravdu spokojená a opravdu jsem se na kurtu bavila,“ dodala Karolína.

WTA Finals, Singapur:

Bílá skupina, 1. zápas:

Karolína Plíšková (7-ČR) – Caroline Wozniacká (Dán.) 6:2, 6:4
Esa: 
4:3. Dvojchyby: 1:3. Brejkboly: 3/10 – 0/10. Vyhrané míče: 73:60. Čas zápasu: 94 minut.

Druhé utkání Bílé skupiny:
Svitolinová – Kvitová 6:3, 6:3

Průběžná tabulka:
1. Plíšková (ČR)  1/1 (2:0 / 12:6)
-. Svitolinová (Ukr.)  1/1 (2:0 / 12:6)
3. Kvitová (ČR)  0/1 (0:2 / 6:12)
-. Wozniacká (Dán.)  0:1 (0:2 / 6:12)

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři