Bitva se Svitolinovou skončila prohrou, postup je ale stále možný

Druhý zápas v Bílé skupině na Turnaji mistryň v Singapuru Karolíně výsledkově nevyšel.  S Elinou Svitolinovou z Ukrajiny prohrála ve třech setech 3:6, 6:2 a 3:6, stále ale drží šance na postup do semifinále. Obě tenistky v zápase předvedly jeden ze svých nejlepších výkonů v sezoně.

Vývoj zápasu možná přeznamenal už třetí game zápasu, ve kterém si Karolína při servisu soupeřky vypracovala hned šest brejkbolů, ale houževnatě hrající ukrajinská tenistka dokázala všechny odvrátit. To Svitolinové dodalo sebevědomí a když za stavu stavu 2:3 ztratila Karolína servis čistou hrou, dopodávala první sadu k vítězství. „Myslím, že můj servis dnes nebyl zrovna dobrý, ale na druhou stranu jsem dobře returnovala a vrátila jsem spoustu míčů. Takže jsem si vynucovala tlak i jinak než podáním,“ hodnotila svůj výkon Karolína.

Před druhou sadou si Karolína vyžádala konzultaci s trenérkou Rennae Stubbsovou a její výkon začal gradovat. Byla jistá na servisu a dokázala vyhrávat i dlouhé výměny, které byly do té doby doménou Svitolinové. Navíc zapojila častěji přechod na síť a zaslouženě sadu vyhrála 6:2. „Myslím, že druhý set byl celkově jedním z nejlepších setů, co jsem letos odehrála. To bylo opravdu hezké. Bohužel jsem rytmus neudržela do třetí sady, což bývá vždycky frustrující. Ale Elina je prostě dobrá hráčka a zápas nikdy nehrajete sami,“ říkala Karolína.

Třetí dějství tak nezačalo dobře a dva ztracené servisy daly ukrajinské hráčce velkou výhodu. Karolína sice zabojovala, dokázala stáhnout skóre z 0:4 na 3:5, ale nakonec opět v rozhodujících chvílích ztratila své podání a tím i zápas.

Ve čtvrtek čeká Karolínu souboj s krajankou Petrou Kvitovou a vítězství by jí mělo zaručit postup do semifinále.

WTA Finals, Singapur:

Bílá skupina, 2. zápas:

Karolína Plíšková – Elina Svitolina (Ukr.) 3:6, 6:2, 3:6
Esa: 6:8. Dvojchyby: 1:2. Brejkboly: 4/14 – 5/13. Vyhrané míče: 83:85. Čas zápasu: 116 minut.

Druhé utkání Bílé skupiny:
Wozniacká – Kvitová 7:5, 3:6, 6:2

Průběžná tabulka:
1. Svitolinová (Ukr.) 2/2 (4:1 / 26:18)
2. Plíšková (ČR) 1/2 (3:2 / 24:20)
3. Wozniacká (Dán.) 1/2 (2:3 / 22:15)
4. Kvitová (ČR) 0/2 (1:4 / 19:28)

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři