Vítězství nad Kvitovou znamená semifinále Turnaje mistryň!

Postup do semifinále Turnaje mistryň je realitou! Karolína porazila ve třetím utkání Bílé skupiny krajanku Petru Kvitovou 6:3 a 6:4. Po dvousetovém vítězství se tak nemusí ohlížet na výsledek posledního zápasu skupiny.

Karolína začala svůj třetí zápas v Singapuru impozantně. Dvakrát za sebou dokázala aktivní hrou sebrat servis soupeřky, utekla na 4:0 a vypadalo na hladký průběh prvního dějství. Jenže Petra Kvitová zabojovala a v pátém gamu otočila skore 0:40 a po čtyřech brejkbolech získala první bod. Vzápětí znovu bodovala navzdory stavu 0:40 a ze zápasu začalo být drama.

Koncovku sady ale Karolína zvládla precizně. Soustředila se na své podání a dotáhla skóre na 6:3. „Věděla, jsem, že letos hraji opravdu dobře, když zápas dojde do třetího setu. Takže jsem po zisku první sady věřila, že tenhle zápas můžu vyhrát,“ říkala Karolína.

Výsledek prvního setu znamenal konec šancí na postup pro Kvitovou. Ta ale možná i díky tomu začala hrát bezstartostně a vypracovala si vedení 0:3. „Ona pak byla uvolněnější a tak se jí samozřejmě povedlo zahrát některé vítězné míče a dobré výměny a také lépe servírovala,“ myslí si Karolína.

Pak však Kvitová začala chybovat a Karolína dosáhla 70% úspěšnosti při druhém servisu soupeřky. „Snažila jsem se změnit rytmus i rychlost hry. Věřila jsem, že mám zbraně, se kterými proti ní mohu uspět. A myslím, že jsem se dnes cítila na kurtu lépe než ona,“ myslí si Karolína.

Pak přišel obrat na 5:4 díky třem proměněným brejkbolům, následně pak Karolína při svém podání zápas ukončila druhým mečbolem. „Tohle vítězství je opravdu důležité. A i to, že jsem do semifinále postoupila poté, co jsem přehrála Petru Kvitovou, je prostě zvláštní,“ uvedla Karolína.

Soupeřku pro semifinále se Karolína dozví v pátek podle vývoje zápasů Červené skupiny.

 

WTA Finals, Singapur:

Bílá skupina, 3. zápas:

Karolína Plíšková – Petra Kvitová (ČR) 6:3, 6:4
Esa: 1:4. Dvojchyby: 1:7. Brejkboly: 5/9 – 3/8. Vyhrané míče: 67:52. Čas zápasu: 84 minut.

Druhé utkání skupiny:
Svitolinová – Wozniacká 5:7, 7:5, 6:3

 

Konečná tabulka Bílé skupiny:

  1. Svitolinová (Ukr.) 3/3 (6:2 / 44:33)
  2. Plíšková (ČR) 2/3 (5:2 / 36:27)
  3. Wozniacká (Dán.) 1/3 (3:5 / 37:43)
  4. Kvitová (ČR) 0/3 (1:6 / 26:40)

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři