První set 6:0, pak obrat. Stephensová Karolínu do finále nepustila

Karolína si ani tentokrát finále Turnaje mistryň nezahraje. V duelu se Sloane Stephensovou sice vyhrála první set poměrem 6:0, pak ale americká tenistka zápas otočila na 1:2 na sety.

Karolína hrála začátek zápasu bravurně a Stephensové se vůbec nedařilo. I proto skončila první sada kanárem a i ve druhém dějství si Karolína vypracovala brejk, vedla 2:0 a 40:15 a vypadalo to na hladký průběh zápasu.

Pak se ale Sloane Stephensové podařilo otočit hru, což jí dodalo sebevědomí a postupem času se dostala do zápasu. Karolíně se naopak přestalo dařit na podání, úspěšnost prvního servisu spadla na 42%. I proto Američanka získala druhou sadu poměrem 6:4. „Bylo zřejmé, že to asi nepůjde pořád tak hladce. Na to je ona moc dobrá a nechybuje. Bohužel jsem od půlky druhého setu ztratila energii,“ vyprávěla po utkání Karolína

A jelikož už dál Stephensová skoro nekazila a dokázala doběhnout mnohdy skoro nemožné míče, získala i psychickou převahu a zápas dovedla ve třetím dějství k výhře. „Je to velká škoda, bylo to dobře rozehrané. Nechci ale tenhle turnaj hodnotit negativně. Takhle bych do budoucna chtěla hrát,“ připomněla Karolína dobré výkony na celém Turnaji mistryň.

Karolína hrála semifinále Turnaje mistryň i v roce 2016, kde podlehla Caroline Wozniacké ve dvou setech. Letošní pokus o postup do finále posledního turnaje roku byl daleko nadějnější.

 

WTA Finals, Singapur, semifinále:

Karolína Plíšková – Sloane Stephensová (USA) 6:0, 4:6, 1:6

Esa: 0:2. Dvojchyby: 4:0. Brejkboly: 6/9 – 7/12. Vyhrané míče: 76:81. Čas zápasu: 117 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři