Tým Karolíny pro další sezonu je kompletní, doplnili ho kondiční specialisté

Příprava na novou sezonu začala. Karolína se po návratu z dovolené svěřila do péče kondičního trenéra Michala Břetenáře. V průběhu sezony pak převezme roli kondičního kouče chorvatský specialista Azuz Simčič.

Michal Břetenář je v týmu Karolíny Plíškové novou tváří. Jeho služby často vyhledávají přední čeští hokejisté z NHL. „Na Michala máme jen pozitivní reference. Kromě toho, že má velmi dobré jméno v hokejovém prostředí, výborně v létě připravil na sezonu i fotbalového útočníka AS Řím Patrika Schicka. Karolína s ním pracuje na dýchání, využívá i dýchací trenažér a trénuje metabolismus,“ říká k nové spolupráci manažer Michal Hrdlička.

„Velmi si vážím možnosti být v týmu Karolíny, Je to pro mě obrovská výzva. Máme za sebou první testy a tréninky, které nám ukázaly její největší limity. V tuto chvíli intenzivně pracujeme na změnách neefektivnich stereotypů, navýšení dechového objemu a odstranění disbalancí,“ říká Michal Břetenář.

V průběhu sezony se pak o Karolíninu kondici starat Azuz Simčič, který byl čtyři roky po boku Tomáše Berdycha. Šestatřicetiletý rodák z Rijeky je bývalým chorvatským bobistou, který se po skončení kariéry začal věnovat kondičnímu koučinku. Je specialistou na biomechaniku pohybu a psychologii tréninku.

Tenisovými trenérkami zůstávají Australanka Rennae Stubbsová a Španělka Conchita Martinezová. „V posledních týdnech jsme tvrdě pracovali, každý den komunikovali s Conchitou a Rennae, vybírali z dostupných kandidátů na pozici kondičního trenéra a hledali nejlepší možné řešení. Pak jsme společně ladili tréninkový plán, turnajový plán a schéma na celou příští sezonu,“ přibližuje Hrdlička náplň mimosoutěžního období a příprav na novou sezonu.

„Společně jsme také definovali směr, kterým se teď chceme ubírat. Všechny faktory do sebe zapadají a vzájemně se prolínají – tenisová složka, kondiční, marketingový směr, ale i činnost nadace,“ dodává Michal Hrdlička.

Po času regenerace, relaxace a klidu začne pro Karolínu v příštím týdnu příprava na novou sezonu také na tenisových kurtech. V pondělí 3. prosince odlétá na soustředění na Tenerife a po něm se vrátí do Česka. Ve středu 19. prosince pak odehraje finále extraligy v Říčanech.

Pouhý den po Vánocích, v úterý 25. prosince odletí Karolína do australského Brisbane. Na turnaji, který v roce 2017 vyhrála, také začne novou sezonu.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři