Rok 2018 Karolíny Plíškové? Divoký i báječný. Plný úspěchů i změn

Karolína Plíšková končí rok 2018 na 8. místě žebříčku WTA, ale také jako semifinalistka Turnaje mistryň, vítězka turnajů ve Stuttgartu a Tokiu či dvojnásobná grandslamová čtvrtfinalistka. Na společenské úrovni se stala hlavní tenisovou tváří značky FILA. V osobním životě pak vdanou paní.

Rok 2018 byl pro Karolínu na tenisových kurtech složený z 24 destinací a událostí. První část sezony na tvrdých površích se opravdu vydařila. V Austrálii začala sezona účastí v semifinále v Brisbane a na grandslamu v Melbourne přibylo čtvrtfinále, které bylo vyrovnáním nejlepšího výsledku na tomto klání. A ani po přesunu do Emirátů či na jarní americké významné turnaje to nedopadlo vůbec špatně. Čtvrtfinále v Dubaji na Indian Wells či v Miami držely Karolínu v TOP6 žebříčku WTA.

Antuková sezona pro Karolínu začala úspěšnou Fed Cupovou misí, ve Stuttgartu pomohla českému týmu v duelu s Německem k postupu do finále. Daleko větší úspěch ale přišel na stejném místě jen o pár dnů později. V  Porsche Areně vyhrála po finálovém duelu S Coco Vandewegheovou i svůj první titul v sezoně.

Karolína slaví titul v TokiuNa antuce se dařilo Karolíně i na dalším turnaji v Madridu, kde skončila v semifinále. Pak ale přišly horší týdny. Z turnaje v Římě si fanoušci pamatují spíše impulsivní scénu ze zápasu s Marií Sakkariovou, kdy rozhodčí kontroverzním verdiktem Karolínu poškodila. Výsledkem byla prohra, rozbitý umpire i pokuta. Nepovedl se pak ani následný Roland Garros, kde Karolína skončila ve 3. kole na raketě Marie Šarapovové.

Tradičně krátká sezona na trávě obsahovala tři turnaje a vrcholila Wimbledonem. Tam Karolína došla do 4. kola, kde narazila na Kiki Bertensovou. Přesto byl výsledek na nejslavnějším turnaji světa životním maximem.

Po necelém měsíci v Anglii čekala Karolínu trochu jiná událost. Ve čtvrtek 19. července se vdala za svého snoubence Michala Hrdličku. Svatba proběhla v Monaku.

Návrat na tenisové kurty byl ale rozpačitý a po nevydařeném turnaji v Montrealu se rozloučila s trenérem Tomášem Krupou a obrátila se na australskou expertku Rennae Stubbsovou. Nový realizační tým pak doplnila i španělská tenisová legenda Conchita Martinezová.

Bylo zřejmé, že pod novým vedením Karolína ožila a zase si tenis začala užívat. Po čtvrtfinále US Open přišel triumf na turnaji v Tokiu a následný úspěšný boj o účast na Turnaji mistryň. Cestou do Singapuru si Karolína stihla zahrát i finále Tian-jinu.

Poslední turnaj sezony, finále WTA, pak skončilo účastí v semifinále, kde vystavila stopku Sloane Stephensová, ač první set skončil výsledkem 6:0 pro Karolínu.

To byl také poslední zápas roku 2018. Z finále Fed Cupu vyřadilo Karolínu zranění.

 

Statistky Karolíny v roce 2018:

2 turnajové tituly (Stuttgart, Tokio)
1 finále (Tian-jin)

23 turnajů
72 zápasů
49 vítězství
23 proher

415 es

Bilance na površích:

Hard: 32 vítězství / 16 proher
Tráva: 5 vítězství / 3 prohry
Antuka: 12 vítězství / 4 prohry

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři