Karolína je v Brisbane opět v semifinále. Pomohlo i 14 es!

Karolína postoupila v Brisbane opět do semifinále! Páteční duel s domácí tenistkou Ajlou Tomljanovičovou vyhrála ve třech setech 6:1, 1:6 a 6:1.

První sada, to byla jízda! Karolíně vyšlo, na co sáhla, úřadovala i díky servisu a nasázela Tomljanovičové 8 es. Po 27 minutách bylo hotovo.

Jenže jak hladká byla první sada, tak stejně jednoduše ztratila Karolína set druhý. Australanka s chorvatskými kořeny vzala Karolíně v rychlém sledu dvě podání a brzy vedla 5:0. „Ona se ve druhém setu hodně zlepšila a hrála hodně rychle. Naopak já jsem byla po první sadě trochu zlenivělá. Alja začala být agresivnější a také daleko lépe servírovala,“ komentovala Karolína po utkání.

Karolína krizi ale zažehnala, ještě v průběhu druhého setu stihla uhrát jeden game a do třetího setu vstoupila s daleko větší koncentrací. Navíc se jí dařilo hrát přesné a tvrdé údery a Tomljanovičová přestala stíhat. Třísetový zápas trval nakonec jen 85 minut

„Byl to hodně podivný zápas, ale rozhodly pokaždé začátky setů, ty byly velmi důležité. Nikdy jsem snad takový zápas nehrála, ale jsem šťastná, že jsem tady opět v semifinále,“ říkala Karolína.

Ta se nyní už může připravovat na semifinálový duel proti Donně Vekičové z Chorvatska, která v Brisbane předvádí impozantní tenis a na její raketě skončily už Magdalena Rybáriková, Kiki Bertensová i Aljaksandra Sasnovičová. „Myslím, že tady hraje dobře,“ říká Karolína o své další soupeřce. „Viděla jsem kousek jejího dnešního zápasu a potkaly jsme se i před turnajem. Naposledy jsme proti sobě hrály v Tokiu a byl to třísetový zápas. A také to bylo semifinále…“

Brisbane International, čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (5-ČR) – Ajla Tomljanovic (Austr.) 6:1, 1:6, 6:1
Esa: 14:1. Dvojchyby: 1:7. Brejkboly: 4/10 – 2/5. Vyhrané míče: 72:58. Čas zápasu: 85 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři