Pátý mečbol rozhodl. Karolína bude hrát v Brisbane o titul! 

Karolína má na startu nové sezony výbornou formu. Potvrdila to i v semifinálovém duelu turnaje Brisbane International, když porazila Donnu Vekičovou z Chorvatska 6:3 a 6:4. Ve finále jí čeká Lesja Curenková z Ukrajiny.

Začátek zápasu nebyl pro Karolínu jednoduchý, ztratila hned své druhé podání, jenže ještě než stačila Vekičová brejkbol potvrdit, přišel rychlý obrat a vedení 4:2.

Karolíně pomohla i menší krize soupeřky, která vyrobila pět dvojchyb a první sadu tak ovládla nakonec hladce 6:3.

I ve druhém setu dokázala Karolína okamžitě reagovat na ztrátu servisu a po re-breaku za stavu 3:3 už nasměrovala zápas k vítězství. Donna Vekičová sice v závěru zápasu ještě hodně bojovala a odvrátila čtyři mečboly. Ten pátý už ale znamenal konec duelu.

V celém utkání měla Karolína úspěšnost prvního podání nad 70 procent, a i když nepadalo tolik es, jako ve čtvrtfinálovém  duelu s Tomljanovicovou, tak její chorvatská soupeřka na tvrdý servis nedokázala odpovídat.

Ve finále se Karolína střetne s Lesjou Curenkovou z Ukrajiny a bude bojovat o svůj 12. titul na okruhu WTA v kariéře. V Brisbane přitom už triumfovala v roce 2017, loni zde hrála semifinále.

Brisbane International, semifinále:

Karolína Plíšková (5-ČR) – Donna Vekič (Chorv.) 6:3, 6:4
Esa: 3:4. Dvojchyby: 4:7. Brejkboly: 4/10 – 2/6. Vyhrané míče: 70:53. Čas zápasu: 82 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři