Karolína vyhrála turnaj v Brisbane! Slaví 12. titul v kariéře

Karolína vstoupila do nové sezony turnajovým triumfem! V Brisbane porazila ve finále Lesju Curenkovou z Ukrajiny ve třech setech 4:6, 7:5 a 6:2. Slaví tak svůj 12. titul na okruhu WTA a v australském městě zopakovala své vítězné tažení z roku 2017.

Karolína musela s ukrajinskou soupeřkou a 27. hráčkou žebříčku odvracet těžké momenty. První polovinu zápasu byla totiž Curenková na kurtu lepší. Karolíně se navíc nedařilo na servisu a věčně doháněla ztráty. Také proto prohrála první sadu 4:6 a v té druhé už to vypadalo na konec.

„Byl to velmi tvrdý zápas. Kája nebyla na začátku tolik agresivní a Lesja naopak začala velmi dobře. Kája potřebovala zůstat na kontakt a tak vyvíjela na Lesju tlak, aby zápas nemohla ukončit. Byl velký turnaj a ona ho toužila vyhrát,“ glosovala krizové chvíle zápasu trenérka Karolíny Rennae Stubbsová.

Ukrajinka vedla 5:3, a i když Karolína přes shodu udržela naději, tak následně podávala na vítězství v zápase. Jenže v tu chvíli přišel zvrat. Karolína odvrátila konec čistou hrou při servisu soupeřky a díky 13 vítězným výměnám v řadě vyhrála sadu 7:5 a uchopila zápas do svých rukou.

Curenková se ještě nechala na začátku třetí sady ošetřovat, ale Karolínu už nezastavila. Poslední krizový moment přišel ve chvíli, kdy Ukrajinka za stavu 4:2 vybojovala shodu. Pak ale přišly dvě razantní odpovědi Karolíny a následně i poslední game. Lesju Curenkovou porazila na tvrdém povrchu vůbec poprvé.

„Do zápasu jsem se dlouho nemohla vůbec dostat, ale dokázala jsem to zlomit. Ani ne za pět minut dvanáct, spíš o přesně ve dvanáct. Taková vítězství jsou o to víc cenná. Turnaj v Brisbane patří mezi mé nejoblíbenější, kurt je rychlý, počasí vynikající a publikum také. Díky za podporu,“ pronesla Karolína po svém vítězství.

Po celou dobu turnaje jí byla oporou i trenérka Rennae Stubbsová, která ocenila hlavně psychickou odolnost své svěřenkyně. „Kája udělala skvělou práci tím, jak se stala agresivnější a i tím jak dobře pracovala nohama a svými údery. Byla sice hodně dole, ale využila svých zkušeností, aby zápas dokázala otočit,“ řekla australská expertka.

Paradoxem je, že na následujícím turnaji v Sydney svedl los obě tenistky k vzájemnému souboji už v 1. kole.

Karolína slaví v Brisbane už podruhé, první triumf získala v australském městě v roce 2017. Celkově už má na svém kontě 12 turnajových titulů.

Brisbane International, finále:

Karolína Plíšková (5-ČR) – Lesia Tsurenko (Ukr.) 4:6, 7:5, 6:2
Esa: 1:6. Dvojchyby: 5:2. Brejkboly: 6/10 – 4/6. Vyhrané míče: 91:84. Čas zápasu: 131 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři