Český duel na úvod, Muchová na Karolínu nestačila

Karolína vstoupila do grandslamového Australian Open vítězně. V Melbourne Areně porazila v prvním kole krajanku Karolínu Muchovou ve dvou setech 6:3 a 6:2.

Karolína měla zápas s českou kvalifikantkou pod svou kontrolou. Už při první příležitosti prolomila servis Muchové, a i když ta vzápětí kontrovala, tak hned v následném gamu si Karolína prvním využitým brejkbolem opět vytvořila náskok.

První sada skončila poměrem 6:3, ale důležité míče zápasu přišly na začátku druhého dějství. Muchová dvakrát v dramatické koncovce gamů přišla o svůj servis, ač odvrátila čtyři brejkboly a Karolína si vypracovala vedení 4:0. Další vývoj utkání už opět kontrolovala a dopodávala k postupu.

„První kola bývají ošidná, proto jsem byla hodně ostražitá. Ale věděla jsem, že ráda chodí na síť a hraje čopy a když budu hrát rychle a nedám jí čas na její hru, pak bude mít problémy,“ řekla po postupu Karolína. „Poslední dobou české soupeřky na grandslamech přitahuji. Sice se mi s nimi zatím daří, ale kdybych měla možnost, asi si je nevyberu,“ glosovala pak setkání s českou rivalkou.

Ve druhém kole se Karolína střetne s Madison Brengleovou z USA, která porazila Japonku Misaki Doiovou ve dvou setech 6:4 a 6:0.

Australian Open, Melbourne, 1. kolo:

Karolína Plíšková (7-ČR) – Karolína Muchová (ČR) 6:3, 6:2
Esa: 4:1. Dvojchyby: 1:3. Brejkboly: 4/10 – 1/4. Vyhrané míče: 62:45. Čas zápasu: 70 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři