Po smolné první sadě jasná dominance, Karolína zničila Brengleovou

Karolína postupuje na Australian Open do třetího kola, Madison Brengleovou porazila ve třech setech 4:6, 6:1 a 6:0. Po smolné první sadě, kterou Američanka zakončila prasátkem, přišel impozantní obrat, jasná dominance a nakonec kanár zakončený esem.

Úvod zápasu se Karolíně nepovedl. Už v prvním gamu zachraňovala situaci odvráceným brejkbolem, ale následně stejně dvě své podání prohrála a tak se Američance i díky šťastnému prasátku při poslední výměně první sady podařilo jít do vedení.

„Nehrála jsem nejlíp a ona ukázala chytrý tenis. Když mohla, tak do toho šla, z bekhendu mě tlačila. Já nedohrávala lehké míčky, měla jsem šance na síti a nezahrála jsem dobře. Servis mi nefungoval. Ale dokázala jsem se od toho oprostit, začít znovu a zbylé dva sety jsem hrála super,“ řekla Karolína po utkání.

Od druhého setu se ale obraz hry rapidně změnil. Karolína začala hrát aktivně a zejména díky své aktivitě dostala Brengleovou do těžké defenzivy. Nejen díky razantnímu servisu, chodila často na síť a byla dominantní hráčkou zápasu. Ve druhém setu nechala Američance jen jediný game a nezaskočilo jí ani krátké přerušení zápasu kvůli dešti. Ve třetí rozhodující sadě pak nadělila své soupeřce kanára.

„Každý rok mám spoustu vyhraných třísetových zápasů. Čím déle hraju, tím jsem většinou lepší. Třetí set vždycky hraju nejlépe, tam nechám všechno. V hlavě to nikdy nevzdávám, i když nevypadám pozitivně,“ glosovala.

Ve třetím kole čeká Karolínu 27. nasazená hráčka Italka Camila Giorgiová, která v Melbourne porazila Slovinku Dalilu Jakupovičovou 6:3, 6:0 a po ní Polku Igu Swiatekovou 6:2 a 6:0.

Australian Open, Melbourne, 2. kolo:

Karolína Plíšková (7-ČR) – Madison Brengleová (USA) 4:6, 6:1, 6:0
Esa: 7:0. Dvojchyby: 0:1. Brejkboly: 6/7 – 2/5. Vyhrané míče: 85:57. Čas zápasu: 94 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři