Pošesté proti Giorgiové, tentokrát večer v Rod Laver Areně

Karolínu čeká ve třetím kole grandslamového Australian Open Camila Giorgiová, aktuálně osmadvacátá hráčka žebříčku WTA. S italskou tenistkou má Karolína velmi dobrou vzájemnou bilanci, z pěti utkání čtyři vyhrála.

Giorgiová ale v Melbourne hraje ve výtečné formě a cestou do třetího kola nasázela svým soupeřkám hned dva kanáry  Slovinku Dalilu Jakupovičovou porazila 6:3, 6:0, následně pak Polku Igu Swiatekovou přehrála hladce 6:2 a 6:0.

„Zatím je každá moje soupeřka úplně odlišná. Giorgiová tady hraje dobře, bude to těžké. Nikdy nevíte, jestli od ní přiletí winner nebo chyba. Nechci o ní ale moc přemýšlet, mám svoje zbraně. Musím chytře podávat a vrátit co nejvíc míčů. Zároveň nesmím být pasivní,“ říká Karolína o své další rivalce.

Mezi postupujícími do osmifinále se převážně drží nasazené hráčky, z favoritek vypadla možná jen obhájkyně Caroline Wozniacká, kterou však vyřadila Ruska Maria Šarpovová. Favoritky zatím postupují

„Zatím se špička docela drží, ale někdy je to jen štěstím na los. Teď bude přituhovat, zůstávají těžší a těžší soupeřky. Teď jsou všichni připraveni, odpočatí. To spíš ke konci sezony jsou překvapení častější,“ myslí si Karolína.

Zápas s Camilou Giorgiovou začne až ve večerních hodinách melbournského času, což je změna oproti dvěma úvodním utkáním Karolíny na Australian Open. Začátek by měl být v sobotu ve 21 hodin místního času, tedy okolo 11 hodin dopoledne středoevropského času. Hrát by se mělo v Rod Laver Areně.

Vzájemné zápasy Karolína Plíšková – Camila Giorgiová:

srpen 2017, Cincinnati, hard: Karolína Plíšková – Camila Giorgi 6-3 4-6 6-0
květen 2017, Praha, antuka: Camila Giorgi – Karolína Plíšková 7-6(8) 6-2
duben 2016, Praha, antuka: Karolína Plíšková – Camila Giorgi 6-2 6-1
duben 2014, Linec, hard: Karolína Plíšková – Camila Giorgi 6-7(4) 6-3 7-6(4)
únor 2012: Dubaj, hard: Karolína Plíšková – Camila Giorgi 7-5 6-2

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři