Třísetová bitva s Giorgiovou znamená postup do osmifinále!

Karolína postoupila po vítězství nad Italkou Camilou Giorgiovou mezi nejlepších 16 hráček grandslamového Australian Open. Náročný třísetový duel zvládla díky lepší koncovce 6:4, 3:6 a 6:2. V osmifinále se utká s Garbiňe Muguruzovou ze Španělska.

Zápas s houževnatou italskou tenistkou byl opravdovou zkouškou. Giorgiová sice ztratila první sadu po jednom prohraném servisu, ve druhém dějství ale přišlo několik zvratů a také fantastických výměn pro publikum.

Karolína ztrácela 0:3, pak ale dvakrát dokázala dostat skóre setu na rozdíl jediného bodu, jenže v krizových momentech se jí nedařilo na servisu a nakonec sedu ztratila poměrem 3:6. Giorgiová ale proměnila až třetí setbol.

Italku však koncovka druhé sady stála zřejmě dost sil a v rozhodujícím setu už nedokázala být tak pohyblivá a přesná. Klíčovým okamžikem byl zřejmě čtvrtý game sady, který trval 12 minut a Karolína v něm po vysilujícím vývoji dokázala proměnit čtvrtý brejkbol.

Následně už si Karolína své podání podržela a nakonec zakončila zápas při servisu soupeřky. Giorgiová bojovala, odvrátila tři mečboly, ten čtvrtý už ale nezvládla.

Australian Open, Melbourne, 3. kolo:

Karolína Plíšková (7-ČR) – Camila Giorgiová (27-It.) 6:4, 3:6, 6:2
Esa: 9:3. Dvojchyby: 1:8. Brejkboly: 5/16 – 3/3. Vyhrané míče: 97:88. Čas zápasu: 133 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři