Sprintem do čtvrtfinále: Karolína povolila Muguruzaové jen čtyři gamy

Karolína si stejně jako v letech 2017 a 2018 zahraje čtvrtfinále grandslamového Australian Open. Duel se Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska vyhrála suverénně 6:3 a 6:1 a během hodiny zkompletovala postup mezi nejlepších osm hráček turnaje.

Ač jako první přišla v utkání o svůj servis Karolína, bylo brzy zřejmé, že přijde obrat. Na ztrátu totiž Kája odpověděla hned v následné hře, a zatímco si pak své podání bezpečně držela, španělská soupeřka pokaždé o to své musela urputně bojovat.

„Bylo trochu nervozní na začátku, ale pak se mi začalo dařit. Zápas od zápasu se zlepšuji,“ přiznala Karolína.

První sadu pak rozhodl druhý brejkbol za stavu 3:5, kdy Karolína zahrála skvělý úder do rohu hřiště a Španělce nepomohlo ani jestřábí oko. Následně Karolína přidala čistou hru, zavřela sadu a začala její dominance.

Ve druhém dějství to pak byla jasná záležitost. Muguruzová přicházela o svá podání a postupně rezignovala. A i když zahrála občas povedené údery, dokázala je Karolína dobíhat a kontrovat.

Konec zápasu nastal po 61 minutách a Karolína potvrdila, že se jí proti Muguruzové daří. Vyhrála už osmý z deseti zápasů a tentokrát povolila soupeřce jen čtyři hry.

„Jsem ráda, že jsem poprvé mohla hrát na Margaret Court Areně. Je to můj oblíbený kurt a věřím, že mě sem přijdete podpořit i na další zápas,“ vyzvala Karolína publikum a sklidila velký aplaus.

Její soupeřkou bude ve čtvrtfinále Serena Williamsová, která vyřadila světovou jedničku Simone Halepovou: „Byla jsem se na chvilku na ten zápas podívat, byl tahák večera. Bude to samozřejmě těžké, Serena velká šampionka.“

Australian Open, Melbourne, osmifinále:

Karolína Plíšková (7-ČR) – Garbiňe Mugurzaová (18-Šp.) 6:3, 6:1
Esa: 5:1. Dvojchyby: 0:0. Brejkboly: 3/3 – 0/0. Vyhrané míče: 58:29. Čas zápasu: 61 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři