Australian Open končí v semifinále. Nad síly Karolíny byla Naomi Osaka

Karolína končí svou pouť na Australian Open v semifinále. Stopku jí vystavila po třísetové bitvě Naomi Ósaka z Japonska. Pro Karolínu je účast mezi čtyřmi nejlepšími hráčkami turnaje dosavadním maximem na prvním grandslamu sezony.

Karolína vstupovala do zápasu se čtvrtou nasazenou hráčkou turnaje den po těžké a zejména po emocionálně náročné třísetové bitvě se Serenou Williamsovou. Možná i proto v prvním setu těžko hledala rytmus, a protože se Japonce dařilo servírovat, prohrála sadu poměrem 2:6.

I v dalším dějství působila Naomi Ósaka na kurtu sebejistě. Japonce se dařily vítězné údery, a i když jí Karolína sebrala hned v první hře druhé sady servis, přišla okamžitá odpověď.

Postupem času ale nakonec Karolína přece jen dostala Japonku pod tlak a zejména v závěru druhé sady na kurtu dominovala. Za stavu 5:4 pro podání Japonky pak čistou hrou srovnala skóre zápasu.

Klíčové okamžiky přišly zřejmě ve druhém gamu rozhodující sady. Karolína si vypracovala tři brejkboly, ale Naomi Ósaka s vypětím všech sil nakonec svůj servis uhájila a vzápětí kontrovala čistou hrou a brejkem.

Na tenhle moment už Karolína odpovědět nedokázala. Japonka začala být opět jistá na podání a i když Karolína ještě vykřesala naději za stavu 3:5, brejkbol nevyužila. Naomi Ósaka dopodávala k vítězství a poslední míč získala esem, které ještě posvětilo jestřábí oko.

Australian Open, Melbourne, semifinále:

Karolína Plíšková (7-ČR) – Naomi Ósaka (4-Jap.) 2:6, 6:4, 4:6
Esa: 3:15. Dvojchyby: 4:3. Brejkboly: 2/8 – 4/11. Vyhrané míče: 85:96. Čas zápasu: 116 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři