Australská mise? Nemám důvod být zklamaná, říká Karolína

Semifinále grandslamového Australian Open a vítězství na turnaji v Brisbane. Zároveň postup na 5. příčku žebříčku WTA. Taková je bilance Karolíny Plíškové začátku roku 2019.

Celkem 11 utkání, z toho 10 vítězných. Jedinou prohrou v úvodu nové tenisové sezony zůstalo semifinále v Melbourne s pozdější vítězkou a dnes první hráčkou žebříčku Naomi Ósakaovou. Nejen proto Karolína hodnotí vstup do nového roku velmi pozitivně.

„Cítím se výborně. Ať už z pohledu mé hry, nebo práce mého týmu. Všechno, na čem jsme společně pracovali, tak fungovalo. Nemám důvod být zklamaná,“ vyprávěla Karolína na tiskové konferenci po svém posledním utkání.

Prohru s Naomi Ósakovou vzala Karolína sportovně: „Nejsem ze svého výkonu vůbec zklamaná. Prohrála jsem, ale nebylo, co bych udělala jinak. Naomi odehrála výtečný zápas, možná jeden z nejlepších v jejím životě. Zahrála tolik vítězných míčů, a tak málo chyb! Nemohla jsem udělat o moc víc, neměla jsem to pokaždé jen ve svých rukou. Také úžasně podávala. Vlastně neudělala nic špatně. Zasloužila si vyhrát.“

Na Australian Open se ale stal hitem i Karolínin zápas s ikonou Serenou Williamsovou. Epická bitva, kterou Karolína otočila ze stavu 1:5 ve třetí sadě ve svůj prospěch, byla zřejmě nejkrásnějším zápasem celého grandslamu.

Možná ale právě natolik emotivní zápas v kombinaci s dalším rychlým sledem turnaje, kdy do cesty vstoupila Naomi Ósakaová, byl důvodem konce těsně pod vrcholem. „Jistě, bylo to náročné, den volna by zřejmě pomohl. Nejen po fyzické stránce, ale také emočně. Jindy hraji i tři zápasy za tři dny, ale v téhle fázi turnaje to je trochu jiné. Občas mi možná scházela troška sil. Ale tak to je. Nemusíme to řešit. Vyhrála jsem v Brisbane, teď došla daleko tady,“ brala Karolína semifinále v Melbourne jako fakt.

Její statistika grandslamového Australian Open připomíná postupnou cestu vzhůru. Schůdek po schůdku se blíží k vysněnému finále či turnajovému triumfu. V roce 2013 první kolo, o rok později druhé, v letech 2015 a 2016 třetí kolo. Pak přišla dvě čtvrtfinále v letech 2017 a 2018 a letos semifinále. „I kdybych tu prohrála dřív, pořád bych to vnímala dobře. Do finále se dostanou vždy jen dvě nejlepší. Budu mít šanci na dalších grandslamech, tím jsem si jistá,“ říká Karolína.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři