Bitva s Halepovou skončila po dramatu prohrou, Rumunky nakonec postoupily

Karolína fedcupovou dvouhru duelu Česka s Rumunskem proti Simoně Halepové prohrála 1:2  na sety. Dramatická bitva dvou bývalých světových jedniček trvala více než dvě a půl hodiny, nakonec se ale radovala Rumunka.

Duel se třetí hráčkou světového žebříčku nezačal pro Karolínu dobře. Přišla hned o první servis, ale kontrovala podobným způsobem. Koncovka první sady, ale nakonec stejně patřila rumunské soupeřce, která proměnila druhý brejkbol na stav 5:4 a následně jej potvrdila navzdory čtyřem odvráceným setbolům.

Ve druhém setu vedla Karolína už 4:1, ale Halepová dokázala srovnat stav na 5:5. Nakonec po koncovce plné dlouhých výměn ale přece jen Karolína svou soupeřku přetlačila a vynutila si třetí sadu.

Bohužel v ní šla do výrazného vedení Halepová. Karolína sice dokázala ještě vzít soupeřce servis a snížit z 2:5 na 4:5, nakonec se ale musela smířit s prohrou.

„Nemyslím si, že bych zahrála špatně. Prostě byla Simona dnes o trošku lepší,“ říkala po utkání Karolína.

„Ona tolik chyb nedělá a tak jsem se snažila do toho chodit. Je jasné, že se pak dělají chyby, ale nemyslím, že jich bylo tolik, na to, že jsme hrály skoro tři hodiny,“ dodala.

Čtvrtou dvouhru klání pak Kateřina Siniaková vyhrála nad Mihaelou Buzarnescu 6:4 a 6:2 a vybojovala rozhodující čtyřhru. V té však česká dvojice Siniaková/Krejčíková podlehla rumunskému páru Begu/Niculescu 1:2 na sety a do semifinále postoupilo Rumunsko.

„Díky moc všem divákům za podporu v hledišti a i těm, kteří nám drželi palce u televize. Bojovaly jsme ze všech sil, ale Rumunky byly tentokrát lepší,“ poslala vzkaz fanouškům Karolína.

Fed Cup 2019: Česko – Rumunsko, Ostrava:

Karolína Plíšková – Simona Halep 4:6, 7:5, 4:6
Esa: 5:4. Dvojchyby: 5:7. Brejkboly: 6/6 – 7/20. Vyhrané míče: 109:113. Čas zápasu: 159 minut.

Konečný stav zápasu: 2:3

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři