Karolína musela vynechat turnaj v Dauhá, přenechala místo sestře Kristýně

Karolína byla pro klání Qatar Total Open nasazená jako turnajová dvojka, na poslední chvíli ale musela svou účast v katarském městě zrušit. Její místo zaujala v turnajovém pavouku shodou okolností její sestra Kristýna.

Karolína cestovala do Dauhá jen pár hodin po konci fedcupové bitvy se Simonou Halepovou a i když její plánovaný zápas s Elise Mertensovou byl na programu až ve středu, nestihla se dát po náročném programu dohromady.

„Měla jsem několik dnů teplotu. Necítím žádnou bolest krku nebo něco podobného, ale jsem celkově velmi vyčerpaná. Ve svalech cítím bolest, a aniž bych něco dělala, takže dnes jednoduše nemohu hrát na 100 procent,“ vysvětlila své odstoupení z turnaje.

Příznaky virózy se prý ukázaly už v pondělí. „Už den po Fed Cupu, po tom dlouhém a tvrdém utkání se Simonou Halepovou, jsem se cítila poněkud vyčerpaně. A od příletu do Dauhá jsem se necítila dobře. Je normální, že jste samozřejmě unavení, když cestujete a hrajete hodně zápasů. Ale tohle bylo jiné, mám pocit, že mé tělo není připravené,“ dodala.

Odstoupení z turnaje jí mrzelo: „Mám to tu ráda, vždyť jsem zde v roce 2017 vyhrála. Ale pokud je člověk nemocný, co může dělat víc?“

Karolínu v turnaji nahradila jako lucky-loser z kvalifikace její sestra Kristýna. V utkání s favorizovanou Elise Mertensovou sice vzdorovala, ale nakonec prohrála 2:6 a 6:7.

Karolínu čeká v příštím týdnu turnaj v Dubaji, kde loni skončila ve čtvrtfinále.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři