Tři sety a tvrdá bitva. Kája jde přes Anett Kontaveit do čtvrtfinále Indian Wells

Byla to dřina, soupeřka hrála výborně, ale nakonec je to postup. Karolína jde po skvělé třetí sadě přes Anett Kontaveit do čtvrtfinále Indian Wells. Vyrovnala tak svůj loňský výsledek.

Karolína měla pomalejší začátek a v úvodu první sady musela dotahovat ztrátu 0:3. To se jí podařilo a navíc podruhé prolomila servis estonské soupeřky v koncovce sady. Jenže brejk neudržela a tak nakonec musel rozhodnout tie-break.  Ten byl jednoznačnou záležitostí, Kája ho vyhrála impozantně 7:0!

Také na začátku druhého setu přišla brzká ztráta servisu a brzký re-break. Průběh byl hodně podobný první sadě. Jenže tentokrát byla v koncovce úspěšnější Anett Kontaveit.

„Asi jsem neměla ztratit servis za stavu 4:4, ale oba úvodní sety byly otevřené. Bylo tam několik momentů, kdy jsem mohla zápas ukončit ve druhé sadě, jenže Anett měla opravdu velkou kvalitu,“  připustila Karolína.

Zápas tak musel rozhodnut třetí set, ve kterém už Kája vývoj kontrolovala. K preciznímu servisu přidala i razanci a přesnost a v šesté hře zaznamenala klíčový bod zápasu.´Odskočila na 4:2, následně odvrátila dva brejkboly a zápas zakončila čistou hrou při podání Anett Kontaveit.

„Jsem spokojená s tím, jak jsem bojovala, protože ne vždy jsem uhrála hezké míče a ne všechno šlo hladce. Myslím, že jsme obě hrály docela dobře, a to byl můj nejlepší zápas tady,“ dodala Karolína.

Ve čtvrtfinále čeká Belinda Bencic, která v osmifinále vyřadila světovou jedničku Naomi Osaka jednoznačně 6:1 a 6:3.

„Jsme kamarádky mimo kurt. Hraje sice za Švýcarsko, ale mluví slovensky, takže spolu mluvíme i česky. Je v ráži, porazila hodně skvělých hráček v poslední době. Bude to těžké. Ona je teď sebevědomá, ale myslím, že také hraji dobrý tenis,“ sdělila Karolína k dalšímu utkání v Indian Wells.

 

Indian Wells, osmifinále:

Karolína Plíšková – Anett Kontaveit (Est.) 7:6(0), 4:6, 6:2
Esa: 13:5. Dvojchyby: 4:2. Brejkboly: 5/7 – 4/15. Vyhrané míče: 106:92. Čas zápasu: 126 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři