Karolína rozjetou Belindu Bencic nezastavila, na Indian Wells končí ve čtvrtfinále

Karolína končí na Indian Wells stejně jako v loňském roce ve čtvrtfinále. Více než dvouhodinovou bitvu s Belindou Bencic ze Švýcarska prohrála ve třech setech 3:6, 6:4 a 3:6.

Belinda Bencic měla před utkáním s Karolínou na kontě 11 vítězných zápasů v řadě a čerstvý skalp v podobě triumfu nad světovou jedničkou Naomi Osaka. A také ve čtvrtfinálovém duelu s Karolínou na ní bylo vidět velké sebevědomí.

První sadu získala švýcarská tenistka díky dvěma úspěšným brejkbolům. Karolína se navíc trápila na servisu a tak byl set relativně jasnou záležitostí.

Druhé dějství ale Kája začala impozantně a vypracovala si vedení 4:0. Pak ale přišel zlom. Belindě Bencic pomohlo jestřábí oko vrátit se zpátky do hry i do tempa a několikrát sahala po srovnání skóre. Karolína ale v koncovce dokázala odvrátit nápor soupeřky a set dokázala vybojovat.

Rozhodující sada byla dlouho vyrovnaná a Karolína dokázala stejně jako na konci druhého setu odrazit velký nápor Belindy Bencic, když ve čtvrté hře úspěšně čelila čtyřem brejkbolům. Rozhodující chvíle ale přišla v osmém gamu, který Švýcarka získala čtyřmi míči v řadě při Karolínině podání, aby vzápětí dopodávala k vítězství.

„Mám pocit, že jsem se od začátku prala spíš sama se sebou,“ připustila Karolína po utkání. „Fyzicky to bylo hodně těžké a ani vítr mi moc nepomohl. Takže můj servis byl špatný a ani údery nebyly zrovna přesné,“ dodala.

Přesto všechno byla Karolína až do samotného konce zápasu ve hře o vítězství. „Třetí set jsem doslova vydřela, ale jinak to mělo dnes hodně daleko do mého dobrého tenisu.“

Indian Wells, čtvrtfinále:

Karolína Plíšková – Belinda Bencic (Švýc.) 3:6, 6:4, 3:6
Esa: 7:7. Dvojchyby: 4:3. Brejkboly: 2/7 – 4/16. Vyhrané míče: 93:109. Čas zápasu: 138 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři