Postup po thrilleru s Alize Cornet! Bylo to vyčerpávající, ale nevzdala jsem to, říká Karolína

Byl to napínavý a dvě a půl hodiny trvající thriller. Dopadl vítězně a Karolína ukázala, že pokud dojde na třetí set, bývá většinou tou soustředěnější a lepší hráčkou. Souboj s Alize Cornet vyhrála ve třech setech 6:7, 6:1 a 6:4 a postoupila do osmifinále turnaje v Miami.

Karolína se rozjížděla pomaleji, a i když jako první prolomila podání soupeřky, přišly vzápětí dvě ztráty a stav 2:4. Kája pak tvrdě bojovala o srovnání skóre a když dovedla set k tiebreaku a nastal malý kolaps. Zkrácenou hru ztratila ze stavu 3:1 šesti míči v řadě.

První dějství trvalo 70 minut a bralo i hodně psychických sil. Zároveň ale byl prohraný tiebreak zlomovým momentem, od kterého začala Karolína na kurtu dominovat.

Karolina Pliskova

„Já jsem to prostě nevzdala, i když to bylo těžké. První set trval více než hodinu a hlavně byl vyčerpávající a příliš dlouhý. Ale vydržela jsem a ona začala dělat chyby, které v první sadě nedělala,“ říkala po utkání.

Ve druhém setu totiž Alize Cornet uhrála jen jediný game až v samotném závěru, ač si při Kájině servisu vypracovala hned osm brejkbolů. Tam se ale projevila kvalita stále lepšího servisu Karolíny.

Třetí sadu pak rozhodla už třetí hra, kdy se Karolíně podařilo využít pátý brejkbol. Pak už velmi jistě držela své podání a zápas ukončila čistou hrou.

Karolina Pliskova

„Zlepšila jsem svou hru a věděla jsem, že to bude tentokrát hodně o mně. Někdy není snadné, hrát zápasy, kdy máte pocit, všechno máte ve vlastních rukou,“ vyprávěla po zápase, ve kterém nastřílela devět es a s vývojem zápasu zlepšovala svůj výkon.

V osmifinále čeká Karolínu Julia Putintseva z Kazachstánu, která v Miami už získala skalpy nasazených Belindy Bencic a Anastasie Sevastovy.

Miami, 3. kolo:

Karolína Plíšková (5) – Alize Cornet (Fr.) 6:7, 6:1, 6:4
Esa: 9:3. Dvojchyby: 3:6. Brejkboly: 5/21 – 2/10. Vyhrané míče: 116:5101. Čas zápasu: 159 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři