Další třísetová bitva, Kája ale v Miami prošla do čtvrtfinále

Karolína zvládla další třísetovou bitvu a po vítězství ad Julií Putincevou z Kazachstánu postoupila opět do čtvrtfinále turnaje v Miami. Podařilo se jí to potřetí v řadě.

Začátek zápasu byl pro Káju opravdu těžký. Třikrát za sebou ztratila svůj servis, i když o něj dvakrát tvrdě bojovala. Na 0:5 ale odskočila Julia Putinceva čistou hrou. Možná právě tenhle moment byl zlomem. Karolína začala hrát uvolněněji a i když první sadu ztratila poměrem 2:6, pomalu ale jistě začala mít nad zápasem kontrolu.

„Možná dělám až moc chyb za sebou, ale myslím, že vždy je důležité najít nějakým způsobem cestu, jak vyhrát. Poslední dva nebo tři týdny nehraju dokonale. Ale bojuji o vítězství a to je důležité,“ říkala Karolína.

I ve druhém setu totiž také přišla jako první o servis, ale následně otočila z 1:2  na 4:2 a připravila si obrat v zápase.

Ve třetím setu to také byla přetahovaná, ale Karolína se znovu mohla spolehnout na svůj první servis, jehož procentuální úspěšnost zase posunula k 70 procentům. Rozhodující bod získala ve chvíli, kdy už se pomalu schylovalo k tiebreaku třetí sady.

„Myslím, že ona hrála opravdu dobře. Možná až na poslední bod mi nedala vůbec nic zadarmo,“ vyprávěla Karolína po utkání.

Ve čtvrtfinále jí čeká krajanka Markéta Vondroušová, které cestou do TOP8 zůstaly na raketě Barbora Strýcová, Jelena Ostapenko, Elize Mertens a Tatjana Maria.

Miami, osmifinále:

Karolína Plíšková (5) – Julia Putintseva (Kaz.) 2:6, 6:3, 7:5
Esa: 7:1. Dvojchyby: 4:1. Brejkboly: 6/10 – 6/19. Vyhrané míče: 91:84. Čas zápasu: 133 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři