Česká bitva s Vondroušovou skončila vítězně, Kája je v semifinále!

Karolína si potřetí v sezoně zahraje semifinále na okruhu WTA. Po vítězství nad krajankou Markétou Vondroušovou 6:3 a 6:4 má jistý posun na čtvrtou příčku žebříčku a na turnaji v Miami se o postup do finále střetne s Rumunkou Simonou Halep.

První vzájemný duel s novou českou nadějí Markétou Vondroušovou začal dominancí Karolíny. Ta už od prvních výměn diktovala rytmus hry a vypracovala si vedení 3:0. Vondroušová sice byla blízko snížení na 3:2, Kája ale důležitý moment zvládla, odvrátila dva brejkboly a sadu poté jistě dovedla k vítězství.

To vstup do druhého setu daleko lépe vyšel soupeřce, která díky proměněnému brejkbolu ve druhém gamu Karolíně odskočila na 0:3. Pak ale začal velký obrat. Kája uhrála pět her v řadě, a i když se Vondroušová v koncovce pokoušela o drama, set nakonec vyhrála 6:4 a s ním i celý zápas.

V semifinále dojde na již skoro tradiční duel s Rumunkou Simonou Halep, která útočí na návrat na post světové jedničky. Bude to již čtvrté střetnutí rivalek a kamarádek za posledních 14 měsíců. Lepší vzájemné zápasy má Rumunka, která z 10 doposud odehraných duelů vyhrála osm.

Miami, čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (5) – Markéta Vondroušová (ČR) 6:3, 6:4
Esa: 3:2. Dvojchyby: 2:3. Brejkboly: 3/6 – 1/5. Vyhrané míče: 66:55. Čas zápasu: 81 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři