Karolína zničila Simonu Halep, na cestě do finále jí nezastavil ani déšť

Karolína je ve finále turnaje v Miami! Bývalou jedničku a dnes druhou hráčku světového žebříčku Simonu Halep porazila ve dvou setech po impozantním výkonu 7:5 a 6:1 a o titul si zahraje s Australankou Ashleigh Barty.

Byla to bitva s deštěm, časem a se soupeřkou, se kterou se nikdy příliš nedařilo. Karolína prohrála 8 z dosavadních 10 zápasů a i tentokrát to na začátku nevypadalo úplně dobře.

Rumunská rivalka v pátém a sedmém gamu snadno vzala Káje servis, zápas navíc na více než hodinu přerušil déšť.  Za stavu 5:4 pak Halep podávala na vítězství v první sadě.

V té chvíli však nastal totální obrat. Karolína odvrátila konec sady čistou hrou při podání soupeřky a následně gradující formu potvrdila další čistou hrou.  Vzápětí s bravurou zvládla i koncovku sady, kdy využila jediný nabídnutý brejkbol. „Zahrála jsem pár výborných úderů a po přestávce mi to začalo jít,“ glosovala Karolína.Čtyřmi získanými body v řadě otočila z 3:5 na 7:5 a její jízda neskončila ani ve druhém setu.

Ten byl jasnou záležitostí. Kája si svou razantní a přesnou hrou vypracovala vedení 5:0 a ač Simona Halep bojovala, neměla šanci. Naději dala Rumunce až druhá dešťová pauza. Po návratu totiž konečně uhrála game, jenže Karolína si impozantní vítězství už nenechala vzít a při svém podání zápas ukončila. Duel skončil v Miami o půl druhé v noci.

„Myslím, že to byl ode mne skvělý druhý set,“ řekla Karolína na tiskové konferenci po zápase. „Samozřejmě, že Simona mohla být trochu lepší, možná byla frustrovaná z té koncovky první sady.

Ve finále se Karolína střetne s Australankou Ashleigh Barty, která ve druhém semifinále přehrála Anett Kontaveit 6:3 a 6:3.

„Myslím, že Ashleigh má úplně jiný styl než holky, se kterými jsem tu zatím hrála,“ říká Karolína. „Snaží se trefovat vítězné míče, má solidní bekhend a dobré podání. Také má výborný pohyb a má cit pro hru,“ charakterizovala Kája svou poslední soupeřku v Miami, se kterou se střetně v sobotu.

Miami, semifinále:

Karolína Plíšková (5) – Simona Halep (2-Rum.) 7:5, 6:1
Esa: 5:1. Dvojchyby: 2:4. Brejkboly: 5/7 – 2/2. Vyhrané míče: 62:44. Čas zápasu: 77 minut (s přestávkami na déšť 3 hodiny a 20 minut)

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři