Karolína titul ve Stuttgartu neobhájí, třísetovou bitvu vyhrála Viktoria Azarenka

První zápas po téměř měsíční pauze Karolíně nevyšel. Na turnaji ve Stuttgartu byla nad její síly Viktoria Azarenka z Běloruska, která klání 2. kola ovládla po více než dvouhodinové třísetové bitvě. Karolína tak loňský turnajový primát na antukovém kurtu neobhájí.

První zápas antukové sezony začal pro Karolínu velmi dobře. V první sadě se jí dařilo na servisu a s jistotou odvrátila i dva brejkboly za stavu 2:2 i 3:3. Na konci setu pak prolomila servis běloruské soupeřky a šla do vedení.

Pro vývoj druhé sady byl klíčový už samotný úvod. Karolína vedla 1:0 a za stavu 40:15 měla při podání Viktorie Azarenky dva brejkboly. Soupeřka se z nich ale vzpamatovala a vzápětí vzala Karolíně naopak dvakrát servis. Ztrátu už pak Kája nedohnala.

Rozhodnout tak musel třetí set, v němž Kája stále dotahovala, ale zároveň měla dvě možnosti jít do vedení. Obrat skóre jí ale Victoria Azarenka nedovolila.

Běloruská tenistka naopak v desáté hře třetí sady servis Karolíny prolomila, pomohly jí k tomu i Kájiny smolné momenty, kdy trefila pásku, zahrála z lehké pozice aut a nakonec od základní čáry trefila míček rámem rakety.

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart, 2. kolo:

Karolína Plíšková (4) – Victoria Azarenka (Běl.) 6:4, 3:6, 4:6
Esa: 9:8. Dvojchyby: 5:3. Brejkboly: 2/9 – 4/7. Vyhrané míče: 87:94. Čas zápasu: 133 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři