Karolína se omlouvá z účasti na J&T Prague Open, na turnaj jí nepustí zdravotní komplikace

Plán dalších dnů a týdnů je u Karolíny Plíškové nejasný. Od finále v Miami neabsolvovala ani jeden plnohodnotný trénink kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím. Na turnaji ve Stuttgartu, kde obhajovala titul z roku 2018, nastoupila do zápasu s Viktorií Azarenkou se sebezapřením. Čtyři dny poté pak musela oznámit, že ruší svou účast na plánovaném turnaji J&T Banka Prague Open.“Celý měsíc mám bolesti a nemůžu trénovat. Ještě v úterý jsem byla rozhodnutá se z turnaje ve Stuttgartu odhlásit, ale nakonec jsem zkusila hrát. Popravdě, ten výkon jsem čekala daleko horší,“ říká Karolína k poslednímu utkání, které se natáhlo do třísetové a více než dvouhodinové bitvy.

Rozhodnutí nastoupit do turnaje ve Stuttgartu překvapilo i trenérku Conchitu Martinez. „Když se Kája rozhodla hrát ve Stuttgartu, byla jsem překvapena, ale ještě více mě ohromilo, když jsem sledovala její zápas. Byla jsem opravdu pyšná, když jsem jí viděla na kurtu,“ říká španělská tenisová legenda, se kterou se Karolína před turnajem ve Stuttgartu připravovala v Barceloně na antukovou sezonu. „Zdravotní problémy má už od Fed Cupu v Ostravě a od turnaje v Miami se to neustále zhoršuje,“ dodává španělská trenérka.

Potíže bohužel dál přetrvávají a tak další plánovaný program nyní musela Karolína přehodnotit. Na turnaji J&T Banka Prague Open měla být přitom nasazenou jedničkou. „Hrozně jsem se těšila na turnaj a fanoušky v Praze, dělala jsem všechno možné, abych se dala dohromady, ale lékaři řekli rezolutně ne,” vysvětluje Karolína.

Loni se Karolína představila před grandslamovým Roland Garros na turnajích v Madridu a v Římě, ale ani účast na těchto kláních zatím nemůže potvrdit.

„Nyní se v Praze podrobí důkladné léčbě. Je podstatné, aby byla na 100 procent zdravá, teprve pak se můžeme zase dál soustředit na další přípravu v antukové sezoně. Hlavním cílem je, být na Roland Garros ve dobré formě a pohodě. Doufejme, že po dalších testech se budeme moci zase vrátit k tréninku. Na prvním místě je ale Kájino zdraví,“ podotýká Conchita Martinez.

Ohledně řešení zdravotních komplikací, se kterými se Karolína potýká, mluví také manažer Michal Hrdlička: „Kája je v posledních týdnech v péči profesora Koláře a specialistů kolem něj. Jsme s nimi v každodenním kontaktu a tímto bych jim chtěl poděkovat za jejich skvělou práci. Kája si nepřeje do detailu konkretizovat své zdravotní problémy, ale považuje za fér informovat všechny, kdo ji drží palce, o problémech, se kterými se teď pere.“

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři