Karolína končí v Madridu ve druhém kole, zastavila ji Kateryna Kozlova

Turnaj v Madridu letos končí pro Karolínu už ve druhém kole. Kateryna Kozlova z Ukrajiny vyhrála ve třísetové bitvě 7:5, 2:6 a 6:4, když rozhodovaly zejména koncovky první a třetí sady.

Karolína stejně jako v prvním kole dostala za soupeřku rivalku z Ukrajiny a zápas se znovu protáhl na tři sety.  První dějství bylo dlouho vyrovnané a Kája za stavu 2:3 rychle zareagovala na ztracený servis. Za stavu 5:5 však Kozlova riskantním returnem získala brejkbol a Kája pak dvojchybou pomohla soupeřce k vedení.  Ukrajinka pak jistě dopodávala na 7:5.

Druhý set se Karolíně povedl, stíhala i časté kraťasy soupeřky a během necelé půlhodiny si vynutila rozhodující třetí sadu.

V něm Kateryna Kozlova opět vsadila na taktiku z úvodní sady a snažila se hrát agresivně zejména na druhé podání Karolíny. První pokus Kája dokázala odvrátit, když opět za stavu 2:3 zvládla re-break.

Jenže Kateryna Kozlova v deváté hře ještě jednou zatlačila na druhé podání Karolíny a třetím proměněným brejkbolem opět odskočila a následně čistou hrou získala sadu i zápas poměrem 6:4.

Káje bohužel nepomohlo ani na antuku nevídaných 14 es, ani stoprocentní úspěšnost při brejkbolech. Kateryna Kozlova, se kterou se setkala poprvé na okruhu WTA totiž zahrála lépe v rozhodujících momentech zápasu.

 

Mutua Madrid Open, 2. kolo:

Karolína Plíšková (5) – Kateryna Kozlova (Ukr.) 5:7, 6:2, 4:6
Esa: 14:1. Dvojchyby: 3:3. Brejkboly: 4/4 – 4/7. Vyhrané míče: 86:85. Čas zápasu: 114 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři