První zápas v Římě vyšel, Kája povolila Tomljanovic jen šest gamů

Vstup do turnaje Internazionali BNL d’Italia v Římě se Karolíně podařil. Ve svém prvním utkání zdolala ve dvou setech Australanku Ajlu Tomljanovic 6:3 a 6:3.

Dva vzájemné zápasy už Kája na okruhu WTA s Ajlou Tomljanovic vyhrála a velmi dobře vstoupila i do dalšího duelu. Na začátku první sady rychle získala náskok 4:1, a i když jí nevyšel pokus o další prolomení servisu Australanky, která ubránila pět brejkbolů, set získala Karolína hladce během 37 minut.

Druhé dějství mělo podobný scénář. Káje se dařilo na servisu a brzy vedla 4:0. Pak sice přišlo několik nepřesných výměn a malé zaváhání v šesté hře, ale na tři gamy soupeřky v řadě našla Karolína zase odpověď a zápas dotáhla do vítězného konce.

„Myslím, že to byl docela dobrý zápas, navzdory tomu, že podmínky byly těžké. Hodně foukal vítr a bylo chladno, takže si myslím, že jsme asi nehrály náš nejlepší tenis. Ajla udělala příliš mnoho chyb a já byla trpělivější. Byla jsem prostě trošku lepší. Dobře jsem podávala a i díky tomu se mi podařilo postoupit,“ řekla po utkání.

Do třetího kola v Římě se Karolína probojovala teprve podruhé ve své kariéře a nyní se střetne s vítězkou amerického duelu mezi 13. nasazenou Madison Keys a Sofií Kenin.

 „První zápas bývá vždycky těžký a navíc tady v Římě jsem toho nikdy moc neuhrála. Takže je fajn, že jdu dál,“ těší Karolínu.

Internazionali BNL d’Italia, Řím, 2. kolo:

Karolína Plíšková (4) – Ajla Tomljanovic (Austr.) 6:3, 6:3
Esa: 5:4. Dvojchyby: 1:4. Brejkboly: 4/14 – 1/3. Vyhrané míče: 67:53. Čas zápasu: 72 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři