Karolína otočila zápas se Sofií Kenin a je v Římě ve čtvrtfinále!

Karolína postoupila na turnaji v Římě už do čtvrtfinále. V úporné třísetové bitvě porazila Američanku Sofii Kenin 4:6, 6:4 a 6:3 a její další soupeřkou bude Victoria Azarenka z Běloruska.

Sofia Kenin měla v nohou vítězný třísetový zápas s Madison Keys, který se dohrával kvůli středečnímu deštivému počasí. Přesto dokázala v prvním dějství držet solidní tempo hry a poté, co Kája ztratila dva své servisy, dokonce sadu vyhrála.

„V prvním setu jsem se trochu potýkala s koncentrací a svým tenisem. Pak jsem ale začala hrát lépe, soustředila jsem se na své podání a ne na to, co se děje kolem a myslím, že jsem začala hrát dobře,“ popisovala průběh zápasu Kája.

Ve druhém se také zlepšila její úspěšnost na prvním servisu a pomalu ale jistě přicházel obrat. Karolína si navíc dokázala pomoci velkým množstvím přímých bodů a také na Sofii Kenin se začala projevovat únava.

„Myslím, že to pak ode mne byla lepší hra. Měla jsem o něco víc sil, a proto jsem vyhrála,“ dodala Karolína, která v duelu se Sofií Kenin nastřílela 12 es.

O postup do semifinále se Karolína popere s Victorií Azarenkou, se kterou se potkala nedávno na turnaji ve Stuttgartu.

„Hrály jsme spolu už spoustu zápasů, několikrát jsem vyhrála a několikrát zase porazila ona mě. Co jsem viděla několik jejich poslední zápasů, tak se zlepšuje a vrací se na úroveň, kde bývala dříve,“ říká Kája na adresu bývalé světové jedničky a dnes hráčky z 51. místa žebříčku WTA.

Internazionali BNL d’Italia, Řím, osmifinále:

Karolína Plíšková (4) – Sofia Kenin (USA) 4:6, 6:4, 6:3
Esa: 12:1. Dvojchyby: 2:2. Brejkboly: 5/9 – 4/11. Vyhrané míče: 94:82. Čas zápasu: 116 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři