Kája je v Římě v semifinále, slaví i svůj 500. vítězný zápas

Karolína si poprvé v kariéře zahraje semifinále na antukovém turnaji v Římě. Po třísetové bitvě se jí musela poklonit Victoria Azarenka z Běloruska. Kája odehrála jeden ze svých nejlepších zápasů na antuce, o čemž svědčí i 41 vítězných úderů. Zároveň šlo i o její 500. vítězství v kariéře.

V bitvě dvou bývalých světových jedniček byl k vidění výborný tenis a v první sadě měla dlouho blíž k vítězství Karolína. Jenže Victoria Azarenka dokázala na ztrátu servisu kontrovat a nakonec vyhrála tie-break poměrem 7:5.

„Posledních pár let hraji spoustu třísetových zápasů, takže nepanikařím, když prohraji první nebo druhou sadu. Je to jen o mně a pokračuji v zápase. Cítím se prostě docela sebejistě, když se dostanu do třetího setu, protože vím, že jsem za posledních pár let hodně vyhrála,“ glosovala Karolína ztrátu první sady.

Od druhého dějství pak přišla její dominance, i když i běloruská soupeřka měla několikrát možnost brejkbolů. Kája se ale opět mohla spolehnout na servis a i díky odvážným razantním winnerům získávala důležité míče.

Druhý i třetí set vyhrála Karolína poměrem 6:2 a v Římě poprvé zkompletovala postup do semifinále.

„To skóre vypadá jednoduše, ale nemyslím si, že to bylo snadné. Prostě jsem dostala víc šancí a nebála jsem se je využít. Také můj servis se zlepšil,“ dodala Karolína, která Azarenkové odvedla tři týdny starou prohru ze Stuttgartu.

Statistikové z WTA navíc oznámili, že to bylo její 500. vítězné utkání na okruhu. Victoria Azarenka stejné mety dosáhla den předtím.

Internazionali BNL d’Italia, Řím, čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (4) – Victoria Azarenka (Běl.) 6:7(5), 6:2, 6:2
Esa: 11:5. Dvojchyby: 4:7. Brejkboly: 6/11 – 2/4. Vyhrané míče: 111:89. Čas zápasu: 148 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři