Karolína si v Římě zahraje finále! Odveta s Marií Sakkari za loňský rok se povedla

Karolína je ve finále turnaje Internazionali BNL d´Italia. Sobotní podvečerní semifinále s Marií Sakkari z Řecka vyhrála ve dvou setech 6:4 a 6:4 a své soupeřce vrátila loňskou hořkou porážku.

První sada přitom nezačala pro Káju dobře. Čistou hrou ztratila hned svůj druhý servis a musela otáčet skóre. To se jí v závěru povedlo, když uhrála čtyři gamy v řadě. Využila dva ze tří nabídnutých brejkbolů a set zkompletovala poměrem 6:4 za 39 minut.

Druhý set byl dlouho vyrovnaný a Kája musela dvakrát těžce bránit své podání. Za stavu 0:0 i 2:2 ale odvrátila všechny brejkboly a nakonec soustředěně dovedla zápas do koncovky. V ní pak osmi vítěznými výměnami v řadě svou soupeřku definitivně zlomila.

„Stále necítím, že bych hrála ten nejlepší tenis. Nejlepší zápas tady byl určitě ve čtvrtfinále s Vikou. To mělo opravdu dobrou úroveň,“ glosovala Karolína semifinálové utkání s Marií Sakkari.

Postup do finále jí ale velmi těšil. „Ale samozřejmě, jsem super šťastná. Vždyť před turnajem ani během něho jsem necítila, že bych hrála nějak úžasně. Ale jsem ve finále. Zvláště na tomto turnaji to pro mě znamená opravdu hodně, protože jsem tu nikdy nehrála dobře,“ dodala.

Ve finále čeká Karolínu Johanna Konta z Velké Británie, která v semifinále porazila ve třísetovém utkání Nizozemku Kiki Bertens.

Karolína je po 29 letech také první Češkou, která si na tradičním a prestižním antukovém klání zahraje o titul. V roce 1982 Hana Mandlíková podlehla Chris Evertové.

Internazionali BNL d’Italia, Řím, semifinále:

Karolína Plíšková (4) – Maria Sakkari (Řec.) 6:4, 6:4
Esa: 2:2. Dvojchyby: 0:2. Brejkboly: 3/5 – 1/5. Vyhrané míče: 68:57. Čas zápasu: 87 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři