Jsem šťastná, ale triumf v Římě beru s pokorou, říká Karolína

Karolína zapsala v Římě jedno ze svých největších vítězství kariéry. Na turnaji Internazionali BNL d’Italia, který je zařazen do kategorie Premier 5 porazila ve finále Johannu Konta z Velké Británie. Radost má ale z celého týdne, který v italské metropoli strávila.

Vše začalo ještě v neděli před turnajem, kdy společně se svým týmem zašla na fotbalový šlágr AS Řím – Juventus a mohla vidět v akci Cristiana Ronalda nebo Edina Džeka. Za dva dny jí pak čekal první duel s Ajlou Tomljanovic, kterou vyřadila ve dvou setech. Další dva zápasy se natáhly do tří setů, bitvy se Sofií Kenin i Victrorií Azarenkou ale ukázaly gradující formu a také stoupající sebevědomí Karolíny.

„Odehrála jsem tu několik těžkých zápasů a prošla si několika těžkými momenty a jsem ráda, že jsem vše zvládla. Ani počasí nebylo úplně ideální,“ vyprávěla Kája po turnaji.

Semifinále s Marií Sakkari a finále Johannou Konta pak Karolína zvládla ve dvou setech, jak toužebně nadhodila po čtvrtfinálovém duelu.

Triumf v Římě ale těší Karolínu i z dalšího pohledu. „Když si uvědomím, jak jsem na tom byla před dvěma týdny, kdy jsme nemohla vůbec trénovat, a nevěděla jsem, co mi pořádně je a nemohli jsme se zbavit viru, tak jsem opravdu šťastná. O to víc si vážím tohoto vítězství a beru ho s pokorou,“ přiznává.

Antuková sezona ale ještě nekončí a na řadu přichází French Open. „Teď si dám dva dny volna, přemístím se do Paříže a těším se na další grandslam téhle sezony. Samozřejmě ale na sebe nechci dávat nějaký velký tlak. Bude to zase úplně jiné prostředí, podmínky, kurty a i jiné míče. Ale zkusím se porvat o co nejlepší výsledek.“

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři