Karolína triumfuje v Římě a slaví svůj 13. titul na okruhu WTA

Karolína to dokázala a turnaj WTA v Římě má po 41 letech českou vítězku! Finálový souboj s Johannou Konta z Velké Británie ovládla ve dvou setech 6:3 a 6:4. Kája slaví svůj 13. titul na okruhu a po víkendu se posune na 2. příčku světového žebříčku.

Všechny předchozí zápasy Karolíny s Johannou Konta se natáhly do tří setů, ve finále turnaje v Římě ale už od prvních minut Karolína ukázala, jak odhodlaná je získat titul.

Hned při první příležitosti prolomila servis soupeřky a své podání si až do posledního gamu bezpečně držela. Johanna Konta měla možnost brejkbolu za stavu 5:3. Ten ale nevyužila a Kája třemi vítěznými výměnami v řadě ukončila první set.

Druhé dějství bylo vyrovnané až do stavu 3:3. Pak Karolína přitlačila na servis Britky a po úporné bitvě zužitkovala čtvrtý brejkbol. Těsný náskok pak držela až do koncovky. Johanna Konta ještě zkusila zabojovat, odvrátila dva mečboly, na třetí ale už byla krátká.

„Byl to velký týden pro mě i pro můj tým. Odehrála jsem tu několik těžkých zápasů a jsem ráda, že jsem je zvládla. Dnes jsem byla trochu nervózní, ale bylo to prostě finále, a tak se to dalo čekat. Bylo to mé první finále v Římě a věřím, že ne poslední,“ řekla Karolína při slavnostním ceremoniálu, kdy převzala trofej.

Turnaj WTA v Římě má díky ní po 41 letech znovu českou vítězku. V roce 1978 triumfovala na tehdejším Mezinárodním mistrovství Itálie Regina Maršíková.

Internazionali BNL d’Italia, Řím, finále:

Karolína Plíšková (4) – Johanna Konta (Brit.) 6:3, 6:4
Esa: 5:0. Dvojchyby: 3:3. Brejkboly: 2/7 – 0/1. Vyhrané míče: 69:56. Čas zápasu: 87 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři