French Open končí pro Káju ve 3. kole, dál jde Petra Martić

Karolína končí pouť na letošním French Open ve třetím kole. Nad její síly byla velmi dobře hrající Petra Martić z Chorvatska, které podlehla 3:6 a 3:6.

Karolína se s Petrou Martić potkala počtvrté a bilanci vzájemných zápasů měla lepší chorvatská soupeřka. Zápas na centrálním kurtu Philippe-Chatrier začal už před polednem a byl dlouho vyrovnaný. Kája si jistě držela svůj servis a i za stavu 3:3 vedla při svém podání 40:0. Pak ale přišly dobré chvíle Chorvatky, která nečekaně otočila skóre a využila hned první brejkbol.

Set pak už Petra Martić i díky dalšímu prolomení servisu Karolíny vyhrála 6:3.

Druhá sada začala pro Káju špatně. Rychle prohrávala 0:2, pak ale začala hrát agresivně a místy i velmi riskantně a podařil se jí obrat na 3:2. Jenže Petra Martić dokázala dobře číst servis Karolíny a navíc vracet spoustu těžkých míčů a zbývající čtyři gamy druhého setu získala pro sebe.

Kája sice zaznamenala o 9 vítězných míčů víc než její soupeřka, jenže také vyrobila 28 nevynucených chyb a tak do osmifinále postoupila Chorvatka.

Karolína vyrovnala postupem do 3. kola výsledek z loňského ročníku French Open a pomalu se začne připravovat na sezonu na travnatých kurtech. V žebříčku WTA zůstane po grandslamovém Roland Garros nejhůře na čtvrté příčce.

French Open, Roland Garros, Paříž, 3. kolo:

Karolína Plíšková (2) – Petra Martić (Chorv.) 3:6, 3:6
Esa: 2:1. Dvojchyby: 3:4. Brejkboly: 2/8 – 5:12. Vyhrané míče: 57:72. Čas zápasu: 87 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři