Sezona na trávě začne pro Karolínu v Birminghamu

Sezona na travnatých kurtech začíná. Jejím vrcholem bude samozřejmě Wimbledon, Karolína se ale před startem nejslavnějšího turnaje světa představí i na už od pondělka na klání Nature Valley Classic v Birminghamu.

Turnaje na travnatých kurtech bývají specifické a právě v Birminghamu se Karolíně nikdy nijak zvlášť nedařilo. Výjimkou byl rok 2015, kdy došla až do finále.

Letos ani turnaj Nature Valley Classic nebyl v plánu, Karolína ale dostala od organizátorů divokou kartu a na poslední chvíli účast přislíbila.

Příprava na sezonu na trávě začala netradičně na fotbalovém hřišti, protože v České republice kvalitní travnaté tenisové kurty nejsou. „Povrch je trochu podobný a dělali jsme na něm jen pohybovou přípravu,“ vysvětlila Karolína.

Kromě Birminghamu by se Karolína měla představit i na turnaji v Eastbourne, který začíná o týden později.

Ve Wimbledonu pak letos cítí o trochu větší šanci, než v minulosti. „Nedokázala jsem tam hrát tenis jako na ostatních turnajích, letos by to ale mohlo být lepší. Vždyť mám za trenérku wimbledonskou vítězku,“ usmívá se Karolína a oceňuje zkušenosti Conchity Martinezové.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři