Po šesti letech duel se sestrou. Do čtvrtfinále v Birminghamu prošla Kristýna

Los druhého kola turnaje Nature Valley Classic v Birminghamu proti sobě svedl po šesti letech opět dvojčata Karolínu a Kristýnu Plíškovy. A stejně jako v roce 2013 byla šťastnější Kristýna, které Kája podlehla 2:6, 6:3 a 6:7.

 

Duel dvou českých dvojčat byl v Birminghamu ostře sledovanou událostí a byl také zařazen na program jako poslední na centrkurt.

Na začátku zápasu jasně dominovala skvěle podávající Kristýna, jejíž první servis měl úspěšnost 75% a už za 27 minut bylo první dějství u konce. Ve druhém setu ale Karolína zpřesnila hru, několikrát dostala svou sestru pod tlak a vypracovala si náskok. Navíc se také začala trefovat do servisu a tak bylo po hodině zápasu srovnáno 1:1 na sety.

Třetí sada opět začala lépe pro Kristýnu, které se podařilo čistou hrou získat brejk na stav 3:1, Karolína ale v sedmé hře kontrovala stejným způsobem a zápas pomalu dospěl do tie-breaku.

V něm už hodně pracovaly nervy. První mečbol nabídla Karolína Kristýně dvojchybou, jenže ta jej stejným způsobem odmítla. Kája odvrátila i druhý mečbol, při třetím ale už vrátila míč za základní čáru a zápas tak po necelých dvou hodinách skončil.

„Dokážu pochopit, jak se cítí. Cítila bych se stejně. Doufám, že půjdeme na večeři. Nebo možná zítra,“ řekla ještě na kurtu po zápase Kristýna.

V zápase bylo k vidění na ženské poměry neuvěřitelných 33 es, na vyhrané míče skončil zápas 94:94. Vyhrát ale mohla jen jedna ze sester. „Řekly jsme si, že ta, která vyhraje, něco té druhé koupí. Takže dostanu dárek,“ snažila se brát prohru s úsměvem Karolína.

„Jsem ale za Kristýnu ráda. Hrála zde už několik dobrých zápasů a dnes se cítila sebejistě a neměla co ztratit. Je těžké hrát proti sestře, ale myslím, že ona dnes hrála opravdu dobře,“ dodala.

 

Nature Valley Classic 2019, 2. kolo:

Karolína Plíšková (3) – Kristýna Plíšková (ČR) 2:6, 6:3, 6:7(7)
Esa: 9:24. Dvojchyby: 2:4. Brejkboly: 2/8 – 3/7. Vyhrané míče: 94:94. Čas zápasu: 117 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři