Karolína opět vítězí v Eastbourne! Získala svůj 14. titul na okruhu WTA

Karolína se stala podruhé v kariéře vítězkou klání Nature Valley International v Eastbourne. Na travnatých dvorcích Devonshire Parku dotáhla vítěznou jízdu finálovým triumfem nad Angelique Kerber z Německa, kterou zdolala 6:1 a 6:4. Jedná se o 14. turnajové vítězství Karolíny v kariéře.

Turnaj na jihu Anglie v přímořském městě Karolíně svědčí. Vyhrála tu už v roce 2017 a rok předtím hrála finále. Letos ale byla její dominance naprosto nevídaná. Během pěti zápasů neztratila ani jediný set a svým soupeřkám povolila dohromady jen 19 gamů.

I finále se čtvrtou nasazenou Angelique Kerber, pro kterou je tráva oblíbený povrch, bylo od začátku jednoznačné. Karolína vzala v první sadě své rivalce všechna podání a bod uhrála Němka právě na servisu Karolíny.

Druhá sada začala opět Kájiným úspěšným brejkbolem a i když se Angelique Kerber snažila o zvrat, Karolína jí nepovolila ani jednu možnost snížit ztrátu. Po 73 minutách zápas skončil a Kája zároveň završila svou turnajovou snahu.

„Angelique je určitě jedna z nejlepších hráček na trávě, ale já si tu věřila. Bylo to mé třetí finále tady a dvě z nich jsem vyhrála. Opravdu jsem si to tady užila. Celý týden jsem tady hrála skoro dokonalý tenis a neztratila jsem ani set,“ řekla Karolína po svém vítězství.

Tématem je ale samozřejmě i následující klání ve Wimbledonu a tak otázky padaly i na další týden na travnatých kurtech. „Hrála jsem tady v Eastbourne několikrát a i když se mi tu dařilo, tak to zas tak dobré ve Wimbledonu nebylo,“ říká Kája. „Ale určitě je to dobrý začátek. Mám pocit, že všechno je o sebedůvěře. Pokud  se budu cítit dobře, můžu hrát ten samý tenis i nadále.“

Nature Valley Classic 2019, finále:

Karolína Plíšková (2) – Angelique Kerber (4-Něm.) 6:1, 6:4
Esa: 7:3. Dvojchyby: 1:3. Brejkboly: 4/13 – 1/3. Vyhrané míče: 70:51. Čas zápasu: 73 minut.

Karolína Plíšková triumfuje v Eastbourne

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři