První krok ve Wimbledonu byl úspěšný. Karolína přetlačila Lin Zhu

Karolína vstoupila do bojů nejslavnějšího grandslamu ve Wimbledonu vítězně. Na kurtu číslo 3 porazila čínskou tenistku Lin Zhu ve dvou setech 6:2 a 7:6, i když musela o vítězství tvrdě bojovat.

Hned dva dny po triumfu v Eastbourne musela Karolína naskočit do ostrého zápasu ve Wimbledonu. Její soupeřkou byla 101. Hráčka žebříčku WTA Lin Zhu z Číny, která si účast na slavném grandslamu vybojovala v kvalifikaci.

Od prvních míčů bylo zřejmé, že si Karolína teprve zvyká na nové prostředí a zároveň jí dělala problémy pomalá hra soupeřky. Přesto první sadu díky povedené koncovce získala pro sebe, když dvakrát za sebou vzala Lin Zhu servis.

Druhá sada byla ještě vyrovnanější a obě hráčky si držely podání až do stavu 5:5. Pak přišla slabší chvíle Karolíny, která nabídla Číňance dva brejkboly a při tom druhém už se Lin Zhu dostala do vedení 6:5 a podávala na vítězství v setu.

Neuvěřitelně dramatický 12. game přinesl spoustu nevynucených chyb, tři setboly Číňanky a na druhou stranu šest brejkbolů Karolíny. Ta po 13 minutách přetahované nakonec vybojovala tie-break, v němž díky větším zkušenostem už zápas dotáhla do vítězného konce.

Ve druhém kole čeká Karolínu Monica Puig z Portorika, která přehrála Schmiedlovou ve třech setech Sloveku Annu Karolínu Schmiedlovou 5:7, 6:4 a 7:5.

Wimbledon 2019, 1. kolo:

Karolína Plíšková (3) – Lin Zhu (Čína) 6:2, 7:6(4)
Esa: 6:2. Dvojchyby: 2:1. Brejkboly: 4/10 – 2/4. Vyhrané míče: 73:61. Čas zápasu: 84 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři