Na wimbledonském centrkurtu přes vítězku olympiády do 3. kola!

Karolína postupuje na Wimbledonu do třetího kola. Souboj s olympijskou vítězkou z Ria 2016 Monicou Puig vyhrála ve dvou setech 6:0 a 6:4.

První sety získala Kája hladce už za 18 minut. Monica Puig měla problémy na svém podání s dobře hranými returny a nakonec odešla s kanárem.

Druhý sety byl poněkud vyrovnanější a v samém závěru klání dokonce přišla pletka, kdy portorická soupeřka byla blízko srovnání skóre z 2:5 na 5:5.

„Do stavu 6:0 a 5:2 tam moc chybiček nebylo, myslím že soupeřka měla problém s mou rychlou hrou. Pak jí sednul jeden game, ale naštěstí jsem nemusela jít na 5:5 nebo do třetí sady, takže jsem ráda,“ vyprávěla Karolína uvolněně po postupu mezi nejlepších 32 hráček.

Karolína si poprvé vyzkoušela centrkurt a za zkušenost byla ráda. „Každý rok se tam minimálně jednou dostanu, takže věřím, že se mi tam podaří dostat zpátky. Ten kurt moc krásný a byl trošičku rychlejší než dvojka, takže se mi tam hrálo lépe,“ přiznala.

Ve třetím kole Káju čeká Su-Wej Hsieh z Tchaj-wanu, se kterou se klání vždy protáhlo na tři sety a bilance vzájemných utkání je prozatím 1:1. „Bude těžké něco vymyslet, ale bude platit moje rychlá hra. Když budu hrát rychle a dlouze, tak nebude mít moc čas něco vymýšlet. Vím samozřejmě, že hraje dost kraťasů, čopů, hru má variabilní. To na trávě bude fungovat, ale zase nemá moc dobrý servis. Hrály jsme spolu párkrát, vždy to bylo těsné, ale věřím, že to zvládnu,“ myslí si Karolína.

Wimbledon 2019, 2. kolo:

Karolína Plíšková (3) – Monica Puig (Portoriko) 6:0, 6:4
Esa: 9:1. Dvojchyby: 0:3. Brejkboly: 5/9 – 1/1. Vyhrané míče: 58:38. Čas zápasu: 61 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři