Karolína je v osmifinále Wimbledonu! S Hsieh Su-Wei vyhrála třísetovou bitvu

Karolína zvládla přetěžký zápas 3. kola s Hsieh Su-Wej z Tchaj-wanu, když po dlouhé době musela podstoupit třísetovou bitvu. Nakonec i díky 14 esům vyhrála 6:3, 2:6 a 6:4.

První sadu zvládla Karolína díky skvělému servisu, když na prvním podání měla úspěšnost přes 80% získaných míčů. Navíc si za stavu 4:3 vypracovala tři brejkboly, ten druhý proměnila a následně dopodávala na vítězství v setu.

Ve druhém dějství se ale soupeřka z Tchaj-wanu začala prosazovat pestrou hrou a když Káje nevyšel brejkbol za stavu 1:1, přišel vzápětí kontr a Hsieh Su-Wei šla rázem do vedení 4:1. Karolína ještě zkusila set zvrátit, když si v sedmém gamu vypracovala hned čtyři bejkboly. Jenže byla neúspěšná a nakonec ztratila i svůj následný servis.

Po delším čase tak Karolína musela odehrát třetí sadu, kterou však zvládla s bravurou. Ve třetí hře prolomila servis soupeřky, následně ustála dva brejkboly a od té chvíle už do konce zápasu nedopustila drama. Zápas, ve kterém nastřílela 14 es, zakončila čistou hrou.

„Čekala jsem, že to bude těžký zápas. Už jsem s ní párkrát hrála a vždy to bylo na tři sety. Jsem ráda, že jsem to tentokrát zvládla. Proti ní se špatně hraje, protože na trávě používá hodně čopů. Necítila jsem se moc dobře, ale vítězství se počítá,“ hodnotila po zápase své vystoupení.

V osmifinále čeká Karolínu krajanka Karolína Muchová, se kterou se střetla na letošním Australian Open a vyhrála 2:0 na sety. „Na trávě to bude jiné, ale nějakou zkušenost už proti ní mám. Měly jsme spolu i pár tréninků. Je na vlně. Ale po takovém zápase, co jsem teď zvládla, se mi už bude hrát jenom líp,“ říká Karolína.

Wimbledon 2019, 3. kolo:

Karolína Plíšková (3) – Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 6:3, 2:6, 6:4
Esa: 14:2. Dvojchyby: 4:3. Brejkboly: 2/11 – 2/5. Vyhrané míče: 88:83. Čas zápasu: 108 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři