Cesta Wimbledonem končí v osmifinále. Kája padla po tříhodinové bitvě s Muchovou

Karolína končí svou pouť letošním Wimbledonem v osmifinále. Dramatický a více než tříhodinový duel s krajankou Karolínou Muchovou prohrála ve třech setech 6:4, 5:7 a 11:13.

Začátek zápasu přitom vypadal jednoduše. Kája v koncovce prvního setu využila rutinním způsobem nabídnutý brejkbol a vcelku snadno získala první sadu.

Ve druhém dějství si obě tenistky držely servis až do sedmé hry. Pak ale přišly první ostré výměny, kdy Muchová začala riskovat a častějším přechodem na síť získala vedení 5:3. Karolína však odpověděla stejným způsobem a odvrátila přitom i setbol. O osudu druhé sady nakonec rozhodla až 12. hra, ve které Kája opět nabídla své soupeřce brejkbol a ten tentokrát Karolína Muchová proměnila.

Třetí sada se dlouho vyvíjela pro Káju pozitivně. Po využitém brejkbolu na stav 3:2 si držela náskok a za stavu 5:4 podávala na vítězství. Jenže klíčový game se nepovedl. Kája ztrácela při svém podání už 0:40, pak dotáhla na shodu, další dva míče ale udržely Karolínu Muchovou v zápase.

Další brejk pak získala Kája za stavu 11:10, ale ani tentokrát jej nepotvrdila, a i když opět podávala na vítězství, ztratila game čistou hrou. Karolína Muchová se následně chopila šance a třetí sadu vyhrála 13:11, když opět využila momentu, kdy Káje přestalo fungovat podání.

„Myslím, že jsem měla spoustu šancí zápas vyhrát. Ale nehrála jsme dnes nejspíš ten nejlepší tenis. Prostě dnes to nesedlo. Můj servis byl docela nepřesný a slabý. A Karolína hrála dobře. Neměla co ztratit, takže to, jak hrála některé údery, se dalo čekat. Prostě tomu šla naproti. Pro mě to bylo docela nešťastné, ale tak to prostě je,“ litovala Karolína prohry v osmifinále.

Čtvrté kolo Wimbledonu dál zůstává pro Karolínu maximem. Po prohře s Karolínou Muchovou je také zřejmé, že Kája zůstane po Wimbledonu na třetí příčce žebříčku WTA a nesesadí Ashleigh Barty z čela rankingu.

Karolína sice končí travnatou sezonu velkým zklamáním, ale zároveň ji měla v roce 2019 jako jednu z nejlepších ve své kariéře. Odehrála 11 zápasů s bilancí 9 vítězství a 2 proher.

Wimbledon 2019, osmifinále:

Karolína Plíšková (3) – Karolína Muchová (ČR) 6:4, 5:7, 11:13
Esa: 7:14. Dvojchyby: 7:6. Brejkboly: 5/12 – 6/13. Vyhrané míče: 140:146. Čas zápasu: 199 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři