Karolína začala v Torontu vítěznou třísetovou bitvou

Karolína vstoupila do turnaje Rogers Cup v Torontu vítězstvím nad Alison Riske z USA. Na postup do osmifinále ale Kája musela vybojovat třísetový duel, neboť v koncovce druhé sady ztratila náskok a prohrála i tiebreak.

S Alison Riske vyhrála Karolína 5 zápasů v řadě a i tentokrát začala s velkou rutinou. V první sadě si až na jedno zaváhání, kdy úspěšně odvracela dva brejkboly, držela svůj servis a za stavu 5:4 a při podání Američanky využila hned první brejkbol ke zisku sady. Alison Riske ve veledůležitém momentu totiž vyrobila dvojchybu.

Druhá sada vypadala dlouho jednoznačně, Karolína vedla už 4:1, ale v sedmé hře ztratila své podání a Alison Riske začala cítit šanci. Američanka set dotáhla do tie-breaku a v něm tentokrát vyrobila dvojchybu v důležité chvíli Karolína. Riske se dařilo na servisu a sedmi esy ve druhém dějství si vynutila rozhodující třetí set.

V něm už ale Karolína drama nedovolila. Dvakrát vzala své soupeřce podání a postup zpečetila druhým proměněným mečbolem.

V osmifinále čeká Káju Anett Kontaveit z Estonska, která v prvním kole zdolala Marii Šarapovu a ve druhém jí vzdala Carla Suarez-Navarro.

Rogers Cup, Toronto, 2. kolo:

Karolína Plíšková (3) – Alison Riske (USA) 6:4, 6:7(4), 6:2
Esa: 11:8. Dvojchyby: 9:5. Brejkboly: 4/4 – 1/7. Vyhrané míče: 105:91. Čas zápasu: 125 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři