Karolína končí v Torontu ve čtvrtfinále po třísetové bitvě

Karolína končí na turnaji Rogers Cup v Torontu ve čtvrtfinále. Nad její síly byla domácí Bianca Vanessa Andreescu, které podlehla 1:2 na sety.

První sada zápasu byla jak z hororu. Karolíně se nedařilo vůbec nic a během 20 minut prohrála 0:6. Krizi demonstrovaly i tři dvojchyby v řadě za stavu 0:4.

Před druhým setem si Kája zavolala na pomoc trenérku Conchitu Martinez a obraz hry se rapidně změnil. Začala na kurtu vládnout a předváděla výborný tenis. Vedla už 5:0 a nakonec po zásluze získala set poměrem 6:2.

Bianca Andreescu si mezitím vyžádala medical time a zřejmě i tento moment jí pomohl vrátit se psychicky do zápasu.

Ve třetím setu si totiž obě hráčky dlouho držely svá podání, ač měla Karolína za stavu 1:0 hned tři brejkboly. Kanaďanka ale krizi přestála a v deváté hře přišla naopak Kájina slabší chvilka spojená s dvojchybou. Bianca Andreescu se dostala do vedení 5:4 a následně dopodávala na vítězství a stala se první Kanaďankou v 50leté historii turnaje, která postoupila do semifinále.

Kája po vyřazení ve čtvrtfinále přišla o možnost posunout se na první místo světového žebříčku, další šanci ale bude mít na následujícím turnaji v Cincinnati. Na turnaji v Torontu přesto vyrovnala svůj nejlepší výsledek z roku 2017.

Rogers Cup, Toronto, čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (3) – Bianca Andreescu (Kan.) 0:6, 6:2, 4:6
Esa: 4:3. Dvojchyby: 7:5. Brejkboly: 3/6 – 5/13. Vyhrané míče: 72:78. Čas zápasu: 104 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři