Cincinnati mám ráda, říká Karolína. Po roce opět hraje i debla se sestrou Kristýnou

Karolína se z kanadského Toronta přesunula 800 kilometrů na jihozápad do amerického státu Ohio. Na turnaj Southern and Western Open, který se koná ve městě Cincinnati, má dobré vzpomínky. V roce 2016 zde vyhrála, rok později došla do semifinále.

Karolína zůstala i po Rogers Cupu v Torontu na třetím místě žebříčku WTA a organizátoři v Cincinnati jí také svěřili roli třetí nasazené hráčky. Kája se netají tím, že turnaj patří mezi její oblíbené.

„Cincinnati mám ráda, před třemi lety jsem tu vyhrála jeden z největších titulů své kariéry. Město samo o sobě není nějak úchvatné, ale na tenis tady chodí hodně lidí a bývá tu velmi dobra atmosféra. Vyhovují mi i podmínky, které tu panují, tedy vysoké teploty a vlhko a to, že míče létají rychle,“ říká nejlepší česká tenistka.

Kája přicestovala do dějiště turnaje v neděli a setkala se se svou sestrou Kristýnou, která se neúspěšně pokoušela projít do hlavního turnaje dvouhry z kvalifikace. Společně pak také po téměř roční pauze nastoupily do turnaje čtyřhry a první kolo zvládly úspěšně.

Karolina Pliskova, Kristyna Pliskova

„Letos tu hrajeme debla se ségrou a hned na poprvé jsme zvládly celkem těžký zápas, který měl vysokou úroveň. Debly jsou skvělou průpravou i pro singlové zápasy, s Kristýnou si navíc vždycky užijeme i spoustu zábavy. Dnešek nebyl výjimkou,“ glosovala Karolína úspěšný vstup do turnaje, během něhož zdolaly dvojici Nadija Kičenok – Abigail Spears ve dvou setech 7:5 a 6:3. Ve druhém kole čeká dvojčata Plíškovy souboj s Nicole Melichar a Květou Peschke.

Tým Karolíny se na druhém klání amerického turné rozšířil i o manažera Michala Hrdličku, který doplnil trenérku Conchitu Martinez a fyzioterapeuta Martina Salvadora.

První zápas dvouhry odehraje Karolína ve středu proti 52. hráčce světa Yafan Wang z Číny, která se do turnaje dostala na poslední chvíli jako lucky looser a v prvním kole porazila Monicu Puig z Portorika 2:1 na sety.

Do Cincinnati jezdí Karolína nepřetržitě od roku 2012 a nejlepším výsledkem byl triumf v roce 2016, kdy ve finále porazila Angelique Kerberovou 6:3 a 6:1. O rok později jí vyřadila v semifinále Garbiňe Muguruza. V loňském roce Karolína skončila ve druhém kole po prohře 1:2 na sety s Arynou Sabalenko.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři