První zápas s Rebeccou Peterson znamená postup do čtvrtfinále v Cincinnati

Karolína postoupila v Cincinnati mezi nejlepších osm hráček. Souboj s kvalifikantkou Rebeccou Peterson ze Švédska ale jednoduchý nebyl.

Karolína začala se soupeřkou, se kterou s ještě nikdy nesetkala, velmi dobře. Brzy vedla 3:0, v předlouhém čtvrtém gamu ale švédská tenistka vydřela první bod a tento moment jí dodal sebevědomí. Skóre bylo až do stavu 5:5 vyrovnané. Karolína následně dokázala odvrátit čtyři brejkboly, v těžkých chvílích podržela svůj servis a naopak ve dvanácté hře hned prvním využitým brejkem získala set.

„Myslím, že Rebecca hrála dobře a během zápasu se i zlepšovala. Její začátek nebyl nejlepší, ale když jsem neproměnila šanci, jít do vedení 4:0, tak to začalo být docela ošidné,“ komentovala Karolína vývoj zápasu.

Rebecca Peterson ale i dál hrála odvážně a protože se Káje nedařily pokus o vítězné údery, byla dlouho ve hře. Zlom nastal za stavu 3:4 ve druhém setu, kdy Kája po ztraceném podání srovnala stav a další dva gamy uhrála pro sebe.

„Byl jsem si docela jistá, že zvítězím, protože moje hra fungovala. Takže v důležitých okamžicích jsem se cítila dobře. Nebylo tam sice tolik es, ale zahrála jsem spousta přímých bodů z podání. Jsem určitě ráda, že nedošlo na třetí set,“ dodala Karolína.

Ve čtvrtfinále se Kája střetne se Svetlanou Kuznecovou, která přehrála Sloane Stephens ve dvou setech 6:1 a 6:2.

Karolínu  po postupu mezi osm nejlepších ve dvouhře čekalo ještě čtvrtfinálové utkání čtyřhry, kde společně se sestrou Kristýnou porazily českou dvojici Kateřina Siniaková – Barbora Krejčíková 2:1 na sety a postoupily do semifinále.

 

Western & Southern Open, Cincinnati, osmifinále:

Karolína Plíšková (3) – Rebecca Peterson (Švéd.) 7:5, 6:4
Esa: 7:3. Dvojchyby: 3:3. Brejkboly: 5/12 – 3/8. Vyhrané míče: 77:66. Čas zápasu: 104 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři