US Open mám z grandslamů nejradši, říká Karolína. V New Yorku bude turnajovou trojkou

Karolína bude na US Open nasazená jako turnajová trojka. Před posledním grandslamem sezony absolvovala na americkém kontinentu dva turnaje na tvrdých površích. V Torontu i v Cincinnati došla shodně mezi 8 nejlepších hráček.

Konec na turnaji v Cincinnati byl možná hodně krutý. Ve čtvrtfinálovém klání podávala Karolína v duelu se Svetlanou Kuznecovovou na vítězství, jenže přišel obrat a předčasný konec. Pár hodin poté vypadly se sestrou Kristýnou také ve čtyřhře.

„Dvě porážky v jeden den nejsou nikdy příjemné. Ale byla to radost, zase si zahrát debla se ségrou. A pár dobrých zápasů bylo i v singlu, takže jedeme dál,“ zůstává pozitivní Karolína. Vždyť se sestrou dokázaly dojít až do semifinále a cestou vyřadily páry zvučných jmen.

Do New Yorku se Karolína se svým týmem přesunula v neděli a pobyt v oblíbeném městě si pochvaluje. „Už se připravuji přímo v New Yorku. Máme skvělý hotel přímo na páté avenue, kousek do Central Parku. Jsou tu skvělé restaurace. Teď se těším na US Open. Přiznám se, že je to můj nejoblíbenější turnaj ze všech. Miluju New York a na tenhle turnaj mám krásné vzpomínky. Betonový povrch je také můj oblíbený,” vypráví Karolína.

Jako třetí hráčce světového žebříčku, jí organizátoři svěřili roli turnajové trojky. Soupeřky, které jí určí los, ale nikdy neřeší. Tohle nejde mít v hlavě, to bych se akorát dopředu stresovala něčím, co nejde ovlivnit. V pavouku se ani nedívám na další potencionální soupeřky. Snažím se koncentrovat vždy jen na nejbližší zápas a na ten se speciálně připravuju se vším všudy,” říká Karolína.

US Open bude její poslední zastávkou na americkém turné. Poté bude následovat přímý přesun do Asie, kde jí čekají tři turnaje. Až poté se vrátí domů.

Loni na US Open došla Karolína do čtvrtfinále, stejně jako v roce 2017. Nejlepším výsledkem na Flushing Maedows byl pro ni rok 2016, kdy si zahrála finále s Angelique Kerber.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři